5 неволни жеста на тялото, с които правите много лошо впечатление


5 неволни жеста на тялото, с които правите много лошо впечатление
Снимка: iStock

Невинаги забелязваме какво правим с краката, ръцете или изражението на лицето си, докато други хора са около нас. Може дори да не ни минава през ума, че тези неща са важни. Но езикът на тялото всъщност може да каже много за вашата личност и чувства. И може, както да ви помогне да направите добро впечатление и да получите работата на мечтите си или, напротив, да накара хората да искат да ви избягват.

Вижте още: 11 неща, на които бих искал да науча сина си

Днес ви представяме 5 неволни жеста на тялото, с които правите много лошо впечатление:

1. Прегърбване

Позата ви може да каже много за нивото ви на самочувствие. Ако се прегърбвате, това ще покаже, че се чувствате несигурни. Ако не оправите стойката си, прегърбването може да се превърне в навик и ще го правите дори и да не сте в ситуация, която ви кара да се чувствате неспокойни.

2. Кръстосване на краката или ръцете

Естествено е много хора да кръстосват ръце и крака, когато седят. Ако обаче говорите с някого, това може да ви накара да изглеждате отбранителни. Така изпращате сигнал, че не сте готови да общувате с този човек или да чуете какво има да ви каже. Ако държите ръцете си до тялото, ще изглеждате по-надеждни.

3. Нервност

Независимо дали това е навик, който имате през цялото време, или просто нещо, което правите в стресови ситуации, за да се утешите, трябва да се опитате да спрете нервните движения. Ако въртите косата си, докосвате пръстените си, почуквате с пръсти и крака или постоянно гледате часовника си по време на разговор или важна среща, може да изглежда, че ви е скучно и сякаш предпочитате да сте някъде другаде.

4. Разтриване на врата

Разтриването на врата може да е нещо, което правите, за да облекчите стреса. Или може би просто го правите, за да облекчите напрежението в тази област, дори ако нищо не ви кара да се тревожите. Във всеки случай, внимавайте какво правите с ръцете си и се опитайте да избягвате това, доколкото е възможно. В противен случай това може да разкрие вашето безпокойство и дискомфорт пред други хора.

Вижте още: Повечето големи грешки започват от егоистичния помисъл: Заслужавам повече, заслужавам по-добро

5. Въртене на очите

Въртенето на очи е очевиден знак на неуважение. Може да е сравнително безобидно и акт на невербална комуникация с някой от вашите приятели, за да покажете, че сте отегчени или раздразнени. Въпреки това, ако това е нещо, което вашият колега, шеф или напълно непознат е казал, че и вие реагирате така, изглежда ужасно обидно за човек срещу вас.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама