5-те най-важни урока от Петър Дънов, които могат да променят живота ви


5-те най-важни урока от Петър Дънов, които могат да променят живота ви

Петър Дънов е велик учител, който е променил живота на много хора.

Неговите уроци остават ценни и до днес, и могат да ни дадат сили и в най-трудните моменти.

Ето кои са най-важните от тях:

"Ако даваш малко, но от сърце, то се благославя. Ако даваш много, но не от сърце, даденото се намалява. Никога не съжалявай за постъпките си. Ако постъпката ти е добра, радвай се; ако не е добра, не съжалявай, но я изправи. Радвай се, че си научил нещо. Ако окаляш новата си дреха, не съжалявай, но я опери и радвай се, че си научил какво нещо е чистотата. Че си окалял дрехата си, съжаляваш, че си окалял душата си, не съжаляваш. Бъди внимателен към душата си, както си внимателен към дрехата си."

"И най-малкото добро, което направиш, то е за твоя сметка, ще ти дойде на помощ и ще те избави от голямо нещастие.

Може да ти се струва нищо, но една твоя светла мисъл, изпратена към някого, като Ангел ще дойде при теб, когато си в най-голяма нужда и ще ти помогне."

"Да срещнете човек, който ви обича, значи да придобиете сила, която да ви освободи от всички мъчнотии и страдания, и да се върнете у дома си весели и щастливи; тогава всеки ще каже: „Благословен е денят, в който срещнах човека на Любовта!”"

"И така, не се смущавайте от болестите и недъзите в света. Не се безпокойте за света, нито за себе си. Какво ще стане със света, или с вас, не е ваша работа. Има кой да се грижи за това. Който е създал света, Той се грижи за него. И най-голямото зло отстъпва пред Любовта."

"Кажи на човека една хубава дума, направи добро и повече не мисли. Как ще постъпи той, дали заслужава – това да не те интересува. Този човек не се е родил, за да те разбира. Важното е Ти да разбираш Бога и да помогнеш. В това е смисълът и красотата на живота."

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама