6 исторически имения в Европа, които можете да наемете


6 исторически имения в Европа, които можете да наемете
Снимка: iStock

Хората винаги са харесвали да пътуват и да “вдишват” история - независимо дали става дума за изкуство, архитектура, или места, които просто са били култови в миналото. И тъй като хората се фокусират повече върху „смисления туризъм“ или пътуванията с по-дълбока цел, интересът към исторически имоти се е увеличил.

През последните 2 години се отчита ръст в потребителите, които резервират културно значими домове - резервациите са се увеличили с над 54 процента в сравнение с 2019 г. Така че днес ще ви покажем някои европейски исторически домове, които освен че са истинско културно наследство, но и могат да бъдат наети на хотелски принцип.

Villa Front Lake (езерото Комо, Италия)

На спокойните сапфирени брегове на езерото Комо се издига Villa Front Lake, неокласическо имение от 18-ти век. Влизането вътре е като прекрачване в миналото - пиано Steinway от 1911 година в хола е заобиколено от френски врати с изглед към езерото, докато кристални полилеи се спускат от няколко тавана. Терасата предоставя спираща дъха гледка към водата и околните градове.

Chissay-en-Touraine (долината на Лоара, Франция)

Този замък във Франция, собственост на пенсиониран френски военноморски офицер и съпругата му, включва стаи, наречени не по предназначение, а по цвят: има тюркоазена стая, синя стая, розова стая и много други. Организирайте вечеря във величествената му трапезария или отпийте чаша шампанско край обширния басейн.

Villa Lenka (Пиза, Италия)

Издигаща се над живописния пейзаж като лимон, тази бледожълта вила, построена през 1624 година, някога е била лятна резиденция на граф Козимо Бернардини. Цитрусови и билкови градини, езера и потоци и големи кипариси обграждат класически интериор с теракотени подове, библиотека и високи тавани. Потопете се в басейна, обядвайте под лозята и играйте тенис в пищния имот.

St. Benedict’s Abbey (Лох Нес, Шотландия)

Скътан в абатството “Свети Бенедикт”, бившият шотландски манастир, превърнат в частна резиденция, представлява средновековен апартамент с две спални. Ще можете да се потопите и в атмосферата на скрипториума (стаята за писане), докато самото абатство е заобиколено от водите на Лох Нес и е разположено върху 20 акра градини.

Mansion Viecheln (Берен-Любчин, Германия)

Хотелиер и директор на опера предлагат два очарователни апартамента в техния замък от 19-ти век близо до брега на Балтийско море.

Villa Colli Euganei (Падуа, Италия)

На час път от Венеция се намира Villa Colli Euganei, ловна хижа от 16-ти век, сгушена в имение, пълно с лозя, обширни гори и голф игрище. Реставрирани ренесансови фрески украсяват почти всяка стая, а територията включва сложно планирана италианска градина и басейн.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама