8 неща, които НЕ трябва да търсите в Google


8 неща, които НЕ трябва да търсите в Google
Снимка: iStock

Ако имате въпрос, има 99 процента шанс отговорът да е в интернет. Просто го въведете  Google и готово! Лесно е да търсите отговори на най-важните си въпроси, от това коя рецепта за вечеря да сготвите тази вечер до това как да се изтриете от търсенията с Google. Въпреки това, има някои неща, които не трябва да търсите в Google в свободното си време. Тези търсения не само биха могли да се покажат във вашата Google My Activity, но отговорите биха могли да ви запратят в безкрайна заешка дупка в интернет.

Осигурете си малко спокойствие, като не търсите тези неща в Google:

1. Неща, които не искате да виждате в рекламите по-късно

Може да имате странен въпрос относно мехлемите за обрив от пелени за бебето на вашата приятелка, но ако го намерите в Google, успех! Шансовете са, че всеки път, когато отворите страница онлайн, ще има реклама за споменатия мехлем за обрив от пелени в продължение на седмици, така че просто го поставете в списъка си с неща, за да не го използвате в Google.

2. Всичко, което ще ви смути

Всички имаме неудобни запитвания, но ако се притеснявате, че могат да бъдат използвани срещу вас, да речем, тогава е най-добре да не ги търсите в Google. Дори и да изтриете за постоянно търсенето си, нямате късмет, според експертите по сигурността Свеа Екерт и Андреас Дюес. Екипът по сигурността успя да събере онлайн навиците на около 3 000 000 германски граждани без тяхно знание, както и личната уеб история на видни обществени фигури, включително съдии и политици. Освен това, наистина не искате да изскачат реклами за тези неудобни запитвания, особено ако шефът ви дебне зад рамото ви.

Вижте още: Това са най-търсените думи в Google от българите през 2023

3. Всичко, което ще ви уличи

Ако е против закона, вероятно е едно от онези неща, които не трябва да се търсят в Google – особено като се има предвид какво могат да направят експертите по сигурността. "Сега е често срещано явление компютрите да бъдат анализирани заедно с телефоните и всички социални мрежи", обясни Брайън МакКоначи, адвокат по наказателна защита. "Почти обичайно е да има препратка към поне едно от тях във всеки сериозен процес."

4. Кожни заболявания

Чудите се какво е новото петно на лицето ви? Не търсете в Google "кръгла, червеникава бенка". Това само ще ви донесе много информация и изображения, които предават някои доста отвратителни неща. Вместо това си запишете час при дерматолог.

5. Червеи

Ако търсите най-добрите червеи за вашата градина, ще трябва да сте МНОГО конкретни с търсенето си в Google, в противен случай ще получите обратно някои страховити, пълзящи и напълно смущаващи изображения и информация.

6. Дали даден продукт е безопасен или не

В интернет има много мнения, като хората твърдят, че са експерти по всичко. Но ако се чудите дали определен продукт е безопасен за вашата кожа, за поглъщане и т.н. и получите "да" от някои форуми и "не" от други, може да се изкушите да се обърнете към положителната страна . Най-добре е да потърсите медицински и/или професионален съвет от експертите и да добавите този въпрос към списъка си с неща, които не трябва да търсите в Google.

Вижте още: Ще се изненадате: 10-те най-търсени болести в Google през 2023 г

7. Вашите симптоми

Подобно на търсенето в Google на онази странна бенка на лицето ви, използването на търсачката, за да разгадаете защо ви боли коремът, защо се чувствате уморени или защо ви сърби, ще внуши повече страх, отколкото просто да отидете на лекар.

8. Любимото ви нещо + рак

Ракът е нещо ужасно и изглежда толкова много неща са свързани с него. Но знаете ли, че дори притежаването на куче е свързано с рак?! Да, има изследвания, които свързват вашето ценно кученце с болестта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама