8 впечатляващи детайла от единствения 7-звезден хотел в света


8 впечатляващи детайла от единствения 7-звезден хотел в света
Снимка: iStock/Guliver

Когато преди време британски журналист посещава Дубай за пресконференция, той отсяда в луксозния хотел Burj Al Arab. В края на престоя си той осъзнава, че пребиваването му не заслужава 5-звездна оценка, а много повече. Журналистът оценява Burj Al Arab като 7-звездно преживяване и хора от цял свят се съгласяват. Интересното е, че самият хотел се опитва да се отрече от специалния рейтинг, но това не променя славната репутация. Разбира се, престоят там не е по джоба на мнозина, но пък днес ще ви запознаем с детайлите, които го различават от всички 5-звездни хотели.

1. Изграден е върху изкуствен остров

Частен мост свързва Burj Al Arab със сушата, до която имат достъп само служителите на хотела и гостите. Самата сграда е висока повече от 300м и се състои от 56 етажа. 230 бетонни колони поддържат цялата конструкция, която се простира на 40 метра под морското равнище, за да поддържа изкуствения остров. Самата сграда има формата на корабно платно. Но освен по естетически причини, хотелът е проектиран така, че сянката да не пречи на посетителите на плажа.

2. Трансферът е или с кола, или с частен хеликоптер

Burj Al Arab ви осигурява 2 вида транспорт до хотела. На летището ще ви посрещне бял Rolls Royce с личен шофьор. Всъщност, това е единственият хотел със собствена колекция от автомобили Rolls Royce. Можете да изберете и частния хеликоптер, който ще ви закара до хеликоптерна площадка, разположена на покрива.

3. Всичко е направено от злато и мрамор

Подът и стените на хотела са изработени от специален мрамор Statuario - същият, който Микеланджело използва, за да създаде своята статуя на Давид. Всичко в хотела е направено или от 24-каратово злато, или е инкрустирано с него, включително декорациите, мебелите и телевизорите. В един от ресторантите пък се помещава най-големият кристален таван на Сваровски, който изобразява Млечния път.

4 ИЗУМИТЕЛНИ ПЛАЖА, КОИТО ТРЯБВА ДА ПОСЕТИТЕ

4. Апартаментите са огромни

Burj Al Arab разполага с общо 202 двойни стаи, всяка на 2 етажа, а някои от тях предлагат и панорамна гледка към острова и морето. Най-малкият апартамент е с площ от 170 квадратни метра, докато огромният Royal Suite се простира на цял етаж и се обслужва от собствени асансьори. Някои от апартаментите са оборудвани с частни кина, 2 бара и огромни библиотеки!

5. Имате личен иконом

След като се чекирате в хотела, Burj Al Arab ви предоставя ексклузивен иконом. Той ви отвежда до вашия апартамент, развежда ви из хотела, разопакова багажа ви и се грижи за комфорта ви. Съотношението между персонал и гости е 6:1, така че никога няма да останете без надзор. Хотелът предлага и иконом за домашни любимци, който ще се погрижи за вашия космат приятел, докато се охлаждате в басейна или в спа центъра.

6. Интериорът е богат и красив

Интериорът е вдъхновен от културата на Дубай и е пищен и колоритен. Във всяка стая виси златен полилей, а огромните легла са покрити с най-качествените египетски памучни чаршафи. Всичко това е придружено от изработени по поръчка килими от Южна Африка и Индия. Баните са украсени с красиви мозайки и картини и всяка една разполага с джакузи. Разбира се, дори и „най-обикновената” двойна стая разполага с офис, оборудван с Macbook или позлатен iPad.

7. Подводният ресторант сервира риба от водата

Burj Al Arab разполага с подводен ресторант, наречен Al Mahara, което в превод означава „черупка от стриди“. Входът на ресторанта представлява златен коридор, наподобяващ подводница. В центъра седи гигантски аквариум, пълен с цветни корали и екзотични риби, включително акули. Просто да си представяте как се наслаждавате на вечерята си, докато акула небрежно плува около вас. Разбира се, когато си изберете рибен деликатес от менюто, той ще бъде уловен пред очите ви.

8. Във всяка стая има колекция от парфюми

Нали се сещате за онези еднократни комплекти, които обикновено намирате в хотелите? Шампоан и душ гел, малка паста за зъби и шапка за баня, ако имате късмет. Е, в дубайския оазис ще разполагате с пълноразмерни тоалетни принадлежности на Hermès. Комплектът е съставен от 14 части – от парфюми до грижа за кожата и слънцезащита.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама