БЧК стартира кампания в помощ на Турция и Сирия


БЧК стартира кампания в помощ на Турция и Сирия
Снимка: Getty images

По последни данни броят на жертвите на разрушителното земетресение в Южна Турция и Сирия на 6 февруари 2023 г. е над 4000 души, ранените са над 20 000 души. Българският Червен кръст обяви кампания за набиране на материални дарения в помощ на пострадалите от опустошителното земетресение.

В момента най-неотложни са нуждите от:

· нови топли детски, дамски и мъжки дрехи и обувки;

· ново спално бельо;

· нови топли завивки;

· хигиенни материали (за лична хигиена).

От БЧК се обръщат с молба за съпричастност и към българските фирми-производители, като ги призовават да подкрепят кампанията, както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си със: семейни палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери и батерии.

Даренията за София ще се приема в 9-та Районна служба на ПБЗН – ж.к. „Люлин“ 10, бул. "Д-р Петър Дертлиев" 1989, днес от 15:00 ч. до 18:00 ч., а в следващите дни от 9:00 ч. до 18:00 ч., както и в областните организации на БЧК.

Всички дарения ще бъдат директно транспортирани за пострадалите райони и следва да отговарят на санитарно-хигиенните изисквания.

Българският Червен кръст откри и специална банкова сметка в лева за набиране на финансови средства в помощ на пострадалото население в Турция и Сирия:

IBAN: BG64UNCR76301078660913

За пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Можете да подкрепите кампанията на БЧК и с SMS на стойност 1 лв. на кратък номер 1466 към всички мобилни оператори.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама