Билетите РАННО ПИЛЕ за международния симпозиум за дизайн МЕЛБА са в продажба до 16 октомври


Билетите РАННО ПИЛЕ за международния симпозиум за дизайн МЕЛБА са в продажба до 16 октомври
Снимка: ПР

Броени дни остават до финала на продажбата на билетите РАННО ПИЛЕ за международния симпозиум за дизайн МЕЛБА. Той ще се състои на 4 ноември в зала 1 на Топлоцентрала от 11:00 до 17:00 и е част от единствения в България фестивал за дизайн МЕЛБА (02 - 12 ноември). След 16 октомври билетите за симпозиума на живо ще са на редовна цена от 90 лева до изчерпване на количеството, а за излъчването онлайн - 35 лв.

С шестте си поредни издания фестивалът МЕЛБА се утвърди като форум, който представя на местната сцена едни от емблематичните имена в съвременния дизайн чрез лекции, изложби, дискусии и класове. В центъра на събитието е лекционният симпозиум с международни звезди от различните сфери на дизайна. На събитието и тази година организаторите от Комплект ще ни срещнат на живо с шестима автори в областта на графичния дизайн, типографията, брандинга, архитектурата, продуктовия и социалния дизайн и устойчивото производство.

Специално за МЕЛБА в София пристигат Якуб Спурни и Михаел Долейш от знаковото чешко студио за графичен дизайн и брандинг Studio Najbrt. Te ще представят работата си за клиенти като Kunsthalle Prague, Чешката филхармония, Международния филмов фестивал в Карлови Вари, фотографа Йозеф Куделка, с която печелят и редица награди. Проектите на Studio Najbrt от 90-те години насам могат да се видят и по време на изложбата им в Галерия Чешки център.

Гонсало Ереро Деликадо е куратор, преподавател и архитект, ръководител на Световната среща на върха за екология и градове EcoCity 2023 в Лондон. С работата си той изследва пресечната точка между дизайн, изкуство, технологии и търси връзката с природата. Портфолиото му включва проекти за: Фондация Мис ван дер Рое, Музея Виктория и Албърт, Центъра Барбикан, Тейт Модърн, галериите Сърпънтайн и университета Голдсмитс.

Като лектор в симпозиума МЕЛБА ще посрещнем и Хорхе Пенадес, творчески директор и дизайнер, който търси нови приложения на познатите форми и материали и създава устойчиви продукти, обърнати към хората. Негови клиенти са Adidas, Berluti, а в момента ръководи дизайн отдела на Camper Studio, магистърската му теза Структурна кожа е изложена във Vitra Design Museum.

Приложението на 3D принтирането и роботите в повторната употреба на пластмасата заема значителна част от проучванията на ротердамското студио The New Raw. Архитектите Панос Сакас и Фотейни Сетаки приемат вдъхването на нов живот на материалите като мисия и предлагат дизайн решения в тон с концепцията за кръгова икономика. В рамките на симпозиума МЕЛБА ще вземе участие основателят и главен дизайнер Панос Сакас.

От Zetafonts ще се включат Дебора Манети и Франческо Кановаро. Студиото популяризира италианската типографска култура чрез образователни инициативи и създава множество шрифтове. Дебора е програмен директор на проекта за типографска култура TypeCampus и инициатор на Fight for Kindness, отворена покана за отбелязване на Световния ден на добротата с типографски послания за по-добър свят.

Оскар Торънс е ирландски графичен дизайнер и арт директор, който работи в тясно сътрудничество с международни клиенти от културния сектор и разработва вдъхновяващи, увлекателни и креативни проекти. Колаборациите с музиканти са сред знаковите за неговия почерк, а сред клиентите му са MTV, Universal Music, Sagmeister & Walsh.

Следете сайта на фестивала за дизайн МЕЛБА за актуална информация за симпозиума, изложбите и работилниците.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама