Близо 500 ученици от цяла България взеха участие в престижно международно състезание по английски език


Близо 500 ученици от цяла България взеха участие в престижно международно състезание по английски език
Снимка: Асоциацията на Кеймбридж училищата в България

Столицата днес е домакин на втория кръг от престижното международно състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics, в което взеха участие близо 500 деца от цялата страна. Състезанието е отворено за всички ученици от учебните заведения, членове на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България от 8 до 18 годишна възраст и тества познанията на участниците по английски в нивата от A1 до B2.  

На първия етап от състезанието имаше 4400 ученици от над 100 училища. Право да се явят на състезанието днес имат най-добрите 10% от възпитаниците, състезавали се на първия кръг през февруари. Представилите се най-добре ученици ще имат удоволствието да премерят знанията си със свои връстници от други държави на третия, международен кръг през есента.  

“Въпреки предизвикателствата от изминалата година, и учениците, и техните учители показаха отдаденост и жажда за знания, с които продължават да носят на страната ни успехи и световно признание”, коментира Владимир Колев, председател на управителния съвет на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България.  

Състезанието се провежда от 2006 година насам и събира ученици от цялата страна. До момента през него са преминали над 100 000 ученици, като 10 000 от тях са били класирани за последните кръгове на състезанието.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички