Бърз кредит за покупка на автомобил – има ли рискове?


Бърз кредит за покупка на автомобил – има ли рискове?
Снимка: vsichki-krediti.com

Не са много хората, които имат възможността да си купят нов автомобил със собствени средства и затова търсят варианти да си набавят финансиране, за да осъществят мечтата си. Един от тях е е кредитът за кола. Добре е да сте наясно с условията и евентуалните рискове. Разнообразните продукти, които предлагат кредитните компании, могат да задоволят финансовите нужди на много хора. Бързите кредити са предпочитани, защото не се изисква доказване на доход.

Какво е кредит за кола

Някои от условията и аспектите на този вид кредит се покриват с други видове заеми, но си имат и особености. Предложенията не са толкова много, но всяка кредитна компания се е постарала да предложи варианти. Разучете възможностите и не се хвърляйте в първата оферта. Този вид заем се предлага онлайн което е много голямо предимство, защото можете да разгледате предложенията на различните кредитни компании, след което направо да заявите сумата.

Размер на сумата

Максимумът, който можете да вземете, е различен, но най-често кредитът е достатъчен за закупуване на качествена кола от среден клас.

CrediYes

Период за връщане ‍

Той може да бъде  от няколко месеца до няколко години. При различните компании срокът варира според изтеглената сума, някои предлагат и гратисен период. Ако сумата е по-ниска, максималният срок за връщане може да бъде две години. Добре е предварително внимателно да пресметнете на калкулатора вноските и да определите падежите така, както е най-удобно за вас.

Какви условия има кредитът за кола

Повечето предложения за заем за автомобил включват някои предимства и специални моменти. Такива са:

● няма ограничение във възрастта – трябва да е навършено пълнолетие, но максимална възраст за такъв тип услуга няма;

● не се налага доказване на доход, което за повечето хора е плюс;

● дълъг срок на погасяване;

● придобивате веднага собствеността върху колата, за разлика от лизинга, където автомобилът става ваш, след като сте го изплатили напълно;

● удобни и равни месечни вноски.

Всичко това улеснява кредитополучателите и осигурява спокойствието им по време на изплащане на заема.

Има ли рискове

Рисковете са същите, каквито биха били за обикновения бърз кредит. Първият и най-важният е невъзможност за плащане на вноските поради загуба на работа или друго обстоятелство. Забавянето на месечните плащания и изменение на условията също са възможен риск, но той не е само за покупка на превозно средство. Кредитите за коли могат да бъдат отпуснати така, че да съответстват на вашите доходи и възможности и по този начин да се избегнат рисковете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама