Бързо, вкусно и бюджетно на „Lidl цена“ през цялата година


Бързо, вкусно и бюджетно на „Lidl цена“ през цялата година
Снимка: Lidl

На вкус и цвят приятели няма. И това важи с пълна сила за кулинарните предпочитания в семейството. Независимо кой готви вкъщи, е напълно наясно, че трудно може да угоди на всички. Ако половинката е консервативна и залага на традиционния вкус, децата заобикалят супата от далеч и настояват за сандвичи с „картинки“, а вие сте на диета заради дългия home office, то Lidl има атрактивно решение и то на „Lidl цена“.

До края на този месец 60 млечни продукта и колбаси са с до 30% отстъпка във всички 106 магазина на веригата в цялата страна. Така, възползвайки се от изгодните цени, всеки може да планира разходите си и да закупи повече от любимите продукти на своето семейство.  

Дали ще се спрете на пражка шунка, кренвирши за деца Pikok или на прошуто кото, то само от вашето въображение зависи дали ще сътворите кулинарен шедьовър или ще приготвите вкусен сандвич. Наред с традиционните вкусове като бяло саламурено сирене, смядовска луканка или кашкавал „Старопланински гюбек“, можем да опитаме и нещо различно.  

Впечатление прави сиренето скаморца Lovilio, въпреки че името му звучи непознато за нашата географска ширина. Скаморцата е вид италианско краве сирене, чиято форма наподобява круша, заради технологията му на приготвяне. Може да се консумира директно, например с чаша вино или да се вложи в състава на различни ястия като пица, паста, различни запеканки, сандвичи и много други. В Италия често се поднася и като предястие, а ние можем да опитаме да разнообразим традиционото меню, опитвайки нещо ново.  

Нарежете скаморцата на по-дебели шайби и запържете до златисто в тиган. Преместете в подходяща чиния и добавете отгоре сушени домати или пресни месести домати нарязани на кубчета, овкусени със зехтин и риган. Резултатът е свежо средиземноморско предястие, което се комбинира превъзходно с чаша бяло вино или розе от Тракийската низина на „Родна стряха“.

Друг интересен продукт за изтънчения вкус е прошуто кото Dulano Selection – това е деликатес от варен свински бут, който има по-лек вкус от своя „братовчед“ прошуто крудо и отлично се съчетава с паста.  

Бърз и лесен вариант за вкусен обяд или вечеря е талиатели с предварително сварен грах, прошуто кото, масло и сметана. А защо да не добавите и скаморца? Начинът на приготвяне е класически и не би затруднил особено дори и младите кулинари. За да направите тази рецепта интересна и за деца, можете да използвате паста с нетрадиционна форма като звездички, самолети и др.  

За домакините, чиито семейства са любители на сладкия завършек на храненето, Lidl предлага идея за бърз вариант на едно сладко изкушение – десерт със сметана и плодове. На дъното на подходяща чаша или купичка се натрошават бисквити или шоколад, заливат се с предварително разбита с пудра захар заквасена сметана и се поръсват със сезонни плодове по желание. А за тези, които са на диета – захарта отпада от рецептата.  

Сега вече сме готови за малка кулинарна награда след напрегнатия ден и то на „Lidl цена“.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички