Цената на коргитата скочи рекордно след смъртта на Елизабет Втора


Цената на коргитата скочи рекордно след смъртта на Елизабет Втора
Снимка: Getty Images

Цената на коргитата скочи след смъртта на британската кралица Елизабет Втора. Това беше любимата порода кучета на покойния монарх, съобщава АФП.

Кралица Елизабет Втора, която почина на 8 септември т.г., притежаваше около тридесет коргита през живота си. Сега развъдниците на тази порода кучета регистрират огромно търсене. Според говорител на сайта за продажба на животни "Пет фор хоум" цената е скочила двойно в рамките на три дни. За първи път е премината границата от 2780 евро.

Вижте още: Рекорди, поставени от Елизабет Втора

Сайтът регистрира десет пъти по-засилено търсене на коргита в сравнение с минали периоди. Рекордният интерес надминава този по време на пандемията от новия коронавирус. Тогава също имаше пик в закупуването на домашни любимци.

Коргито е малко куче с остри уши и дълго тяло. Покойната кралица отгледа цели поколения от тази порода. Особена слабост имаше към разновидността корги Пембрук. Кралицата дори създава кръстоска между корги и дакел – дорги.

Първото корги на Елизабет Втора – Сюзан, е подарък за 18-ия рожден ден на бъдещата кралица. Оттогава популацията им е набъбнала с 56%. Кучетата от любимата порода на кралицата са натрупали и допълнителна популярност след сериала "Короната", който проследява живота на Елизабет Втора.

Към момента на смъртта си тя е притежавала две коргита – Мик и Санди. Кучетата на кралицата присъстваха на погребалната церемония. Коргитата наблюдаваха траурния кортеж, ескортирани от двама пазачи.

 

Мик и Санди бяха осиновени от принц Андрю, вторият син на покойната Елизабет Втора.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама