Copsa Open Art - съвременният коледен базар в подкрепа на модерното българско изкуство


Copsa Open Art - съвременният коледен базар в подкрепа на модерното българско изкуство
Снимка: ПР

Copsa Open Art е съвременният коледен Pop Up базар в подкрепа на модерното българско изкуство. От 8-11 декември в коледното царство на Шато Копса ще ви посрещнат талантливите arTag, MIKA SAV, Konstantin Konstantinov и Iliana Ilieva, които ще представят своите творби.

NIKYOTO

Никол Андонова - NIKYOTO e едно от актуалните имена на съвременната българска арт сцена. Началото на нейния творчески път е 2015 година, когато започва да създава дигитални сюрреалистични портретни картини, свързващи мечтани светове с реалността. Със своето нестандартно творчество и индивидуален почерк продължава своето развитие с хипнотизиращите свойства на смолата, като отличителен щрих стават нейните "изтичащи картини". Те са символ на нещо, в което тя вярва, а именно, че артистът е човек, който се страхува единствено от това да му се поставя рамка. Нейна запазена марка са инсталации във формата на сладоледи и близалки. Творчеството на NIKYOTO днес може да бъде откроено в някои от най-емблематичните бизнес сгради, бутикови хотели и частни колекции в България.

КОНСТАНТИН

Той е роден през 1985 г. в Пловдив. Завършва Великотърновския университет "Св.Св. Кирил и Методий", факултет по изкуствата. Реализирал е над 20 самостоятелни изложби на престижни места в България и в чужбина, като дебютът си прави в галерия "Алфа Арт" в Ню Джърси в САЩ. Негови бутикови творби са част от национални и международни колекции. Изобразителните способности на Константин откриваме в платна, които оформят широк диапазон от колоритни стойности и формати, цветове и фигури. Основната задача на неговото творчество е създаването на система от символи.

MIKA SAV

МIKA SAV е самоук художник, като фокусът на нейното основно вдъхновение гравитира около женствеността и женската енергия като всеобхватната сила, която създава живот и внася ред в хаоса. Артистичният ѝ дебют е през юли 2020 г. в рамките на ексклузивно събитие, показващо първата ѝ серия - "Седемте чакри". Избрана е за финалист в престижния конкурс за съвременно изкуство - МОСТ, организиран от галерия Vivacom ArtHall Oborishte 5. От септември 2021 г. до март 2022 г. тя е официален участник и изложител в Dubai Expo 2020, като създава две арт инсталации специално за международния форум. Провела е свои самостоятелни изложби в сътрудничество с AustimClubHouse в Atlantis The Palm, Jumeirah Dubai, както и в колаборация с Galeria Gaudi в Мадрид, Испания. През 2022 г. тя участва в Art3F Global Art Fair, проведен в Люксембург. Последното си арт вдъхновение черпи от колективните женски образи в тракийската история и митология и създава уникален моден бранд, който превръща всяка дама в модерна богиня - това е MUSE by MIKA SAV. Мика е избрана сред най-добрите млади лидери в рамките на престижната класация на Forbes 30 Under 30.

ILIANA ILIEVA

Илиана Илиева е съвременен артист, който твори в сферата на хиперреалистичната и концептуалната живопис. Профилът ѝ в Saatchi Art я описва като наблюдател, визионер, разказвач на истории, документалист, провокатор. Централна тема в изкуството ѝ е свободата със силата ѝ да обезоръжава и сплотява. Реализирала е изложби в галерия Vivacom Art Hall Оборище 5 и в РЕ Клуб Галерия.

През април 2022 участва в престижния арт форум The Other Art Fair, представен от Saatchi Art в Лос Анджелис. Инсталацията ѝ "Теория на всичко" е селектирана в колекцията Best of Fair и се радва на огромния интерес на публиката. Картините ѝ са притежание на колекционери от България, Париж, Лондон, Лос Анджелис, Сан Диего, Хонг Конг. През декември 2022 предстои да представи третата си самостоятелна изложба в София.

Можете да отпразнуваме Никулден, 6 декември, подобаващо с тематична рибна вечеря в ресторант "Зеланос". Също така да рисувате, отпивайки греяно вино от Шато Копса. Ще имате възможност да разгледате творбите на артистите и да си поговорите с тях за изкуство. Освен всичко това, ще имате възможност да закупите, харесаната от вас творба!

Местата са ограничени!

#SaveTheDate

RSVP: 0882 645 452

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама