Да си кажеш "Достатъчно е, че те има"


Да си кажеш "Достатъчно е, че те има"
Снимка: Емас

Вероника като много други тийнейджърки мечтае за идеалната любов, но не очаква, че тези мечти ще се сбъднат, защото няма идеална любов, а и тя е песимистка. Или реалистка. Убедена е, че няма как да ѝ се случи нещо толкова прекрасно. Животът я е научил, че на хора като нея не им се случва нищо хубаво. Но попада на романа "Здрач" и в нея се загнездва мечтата за голямото, невероятното чувство и за принца, твърде съвършен, за да е истински. Идеалното момче се ражда във въображението ѝ и живее във виртуалния свят, в нейния блог. 

Дали обаче действителността може да прилича на мечтите? Какво става, когато в истинския живот тя среща изведнъж трима изключителни мъже – Филип, актьор и изгряваща звезда, изпълнения с емпатия Марек и Пьотр, психолог, готов да ѝ помогне със съветите си в интернет? Кого да избере? Дали тази книга е поредната приказка за Пепеляшка, или по-скоро за Бриджит Джоунс, която се влюбва в неподходящия мъж, докато истинската ѝ сродна душа всъщност вече е до нея? 

Известната полска авторка Малгожата Гутовска-Адамчик е успяла да създаде вълнуващ, небанален, дълбок роман, засягащ съвременни проблеми, впрочем не само младежки – съперничеството, необходимостта да си "някой" в очите на другите, желанието да бъдеш обичан. Романът "Достатъчно е, че те има" е номиниран за престижния Каталог на най-добрите детско-юношески книги на годината в света "Бели гарвани".

***

Малгожата Гутовска-Адамчик вече е известна на българските читатели с друг актуален роман за тийнейджъри, "13-а пряка", в който отново говори за съвременните взаимоотношения и търсения на тази възраст с изненадваща точност и разбиране. По образование Малгожата е историк на театъра, по призвание – писателка. Авторка на повече от десет романа и много сценарии. Учителка по полски и латински. Съсобственичка на фирма. Авторка на бестселъра "Сладкарница "Амур", замисълът за който отлежавал повече от 20 години. Майка на двама сина (Мачей – комик, и Пьотр – композитор) и съпруга на един мъж (Войчех Адамчик – театрален и филмов режисьор). Изпълнена с топлота и спонтанност, с чувство за хумор, със здравословна дистанция към самата себе си и любопитство към хората. Колекционира странни фамилии и чашки за кафе, цени добрата кухня, любител градинар. Обожава кучетата и книгите. Купува по много книги наведнъж и вечно смята, че чете прекалено малко.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама