Дафинов лист - магнит за любов и пари, ето какво да направите


Дафинов лист - магнит за любов и пари, ето какво да направите
Снимка: Istock

Дафиновият лист заема почетно място в кухнята на всяка домакиня заради типичния вкус, който придава на всяко ястие. Но качествата му далеч са надхвърляли успехите в кухнята според нашите прадеди.

Вижте още: Имате ли дафинов лист у дома, нямате нужда от лекарства

В древна Елада и в Римската империя дафиновият лист се е смятал за свещено растение. Той символизирал славата и величието, бил и ореол на победата. Според древна легенда нимфата Дафна се превърнала в лаврово дърво, за да избяга от влюбения в нея Аполон. Виждайки своята любима под формата на дърво, Аполон сложил венец от дафинови листа на главата си. От там идва обичаят победителите да слагат на главите си лавров венец в чест на Аполон.

 

От древни времена дафиновият лист е използван за редица ритуали за привличане на късмет, любов и пари:

1. За любов

Напишете на един лист какво искате в любовта, но без конкретно име, защото нямате право да променяте чужда съдба. Върху написаното желание сложете дафинови листа, сгънете листа и го изгорете.

2. Срещу стрес 

Ако имате натрупано напрежение и стрес в живота си, сложете в калъфката на възглавницата си няколко дафинови листа. Те ще прогонят напрежението и ще ви върнат съня.

Вижте още: Най-мощният ритуал за привличане на късмет в живота

3. За пари 

Сложете в портфейла си солиден, еластичен дафинов лист и той ще привлече късмет и пари в живота ви.

4. Срещу лоша енергия -

Ако смятате, че в дома ви има лоша енергия, то вземете глинен съд или саксия, сложете в него няколко дафинови листа и ги запалете, димът им ще прогони лошите вибрации.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама