Даваме архитектурни идеи за София на Urbathon Fest


Даваме архитектурни идеи за София на Urbathon Fest
Снимка: ПР

Спаси София организира първия уличен фестивал Urbathon Fest, по време на който гражданите ще имат възможността да дадат своите идеи и предложения по архитектурните проекти, разработени за новия площад в центъра на София. Събитието ще се проведе на 20 и 21 юни на ул. "Искър" №1, зад Централната баня.

Пространството, което предстои да бъде преобразено, е площадът пред Направление "Архитектура и градоустройство", намиращо се между ул. "Искър" и ул. "Сердика". Въпреки богатата си история, големия потенциал и централната локация, площадът в момента е просто един хаотичен паркинг, напълно недостъпен и безинтересен за хората.

В края на февруари, градските активисти от Спаси София, заедно с гл. арх. г-н Здравко Здравков, организираха първия Urbathon – двудневната състезателна работилница, на която млади специалисти разработиха конкретни предложения за облагородяване на това красиво, но занемарено площадче. Над 35 млади архитекти, урбанисти, дизайнери и артисти участваха в работилницата, като журито, оглавено от главния архитект на София, избра двата най-отличаващи се проекта, които да бъдат разработени и реализирани. По време на предстоящия уличен фестивал, архитектурните екипи ще представят двата проекта, като целта е да се чуят мненията на гражданите и живущите и те да бъдат отразени във финалните подобрения, които предстои да се реализират.

Освен представянето и дискусията на проектите, от Спаси София са подготвили и разнообразна културна и развлекателна програма - секънд-хенд базар, безплатна обиколка на забележителностите в квартала, разнообразни храни и напитки, както и лятна кинопрожекция на открито.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама