Джоджо Мойс с нова книга на български


Джоджо Мойс с нова книга на български
Снимка: Издателство "Хермес"

"Повелителката на конете" от Джоджо Мойс е вече на българския книжен пазар.

В един от неприветливите квартали на Лондон Анри Лашапел обучава внучка си и нейния кон да предизвикват гравитацията, както той самият е правил преди петдесет години. Неговата мечта е Сара да постъпи в елитна френска академия за езда и да получи шанс за по-добър живот.

Но се случва нещастие и 14-годишното момиче трябва да се справя само.

Междувременно животът на Наташа Маколи се обърква стремглаво. Доскоро уважаван адвокат, сега професионалната й преценка е поставена под въпрос. Налага й се да дели дома си с чаровния си бивш съпруг. А новият й приятел се оказва поредното разочарование.

Когато пътищата им се преплитат, Наташа решава да вземе момичето под крилото си. Но тя не знае, че Сара крие тайна, която ще промени съдбата и на двете.

***

Джоджо Мойс е родена в Лондон през 1969 г. Прави успешна журналистическа кариера, но мечтата й е да стане писател. Дебютният й роман се радва на положителни отзиви, но големият пробив идва с "Аз преди теб". Необичайната любовна история се превръща в световна сензация с продадени над четиринадесет милиона екземпляра. По "Аз преди теб" е заснет и едноименен филм с участието на Емилия Кларк (Луиза) и Сам Клафлин (Уил). Екранизацията, подобно на романа, предизвика истински фурор. След успеха на филма "Аз преди теб" (над $200 млн. приходи от прожекции) Джоджо работи по сценариите на още три свои книги: "Един + един", "Последното писмо от любимия" и "The Giver of Stars", която ще излезе на български през 2020 г.

До този момент книгите на Джоджо Мойс са преведени на четиридесет и шест езика и от тях са продадени над трийсет и осем милиона екземпляра. Медиите на Острова я обявиха за "най-добрата съвременна британска авторка".

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама