Ето как се разпознават лекарите, борещи се с COVID-19 (СНИМКИ)


Ето как се разпознават лекарите, борещи се с COVID-19 (СНИМКИ)
Снимка: iStock/Guliver

Независимо от трудностите и предизвикателствата, много доктори, сестри и други медицински работници рискуват собственото си здраве и дават най-доброто от себе си, за да помагат по време на пандемията от коронавирус

Дихателният терапевт Робертино се грижи за пациенти, заразени с COVID-19 в болница Scripps Mercy в Сан Диего, САЩ. Един ден, влизайки в спешното отделение, той се замислил колко ужасно трябва да се чувстват пациентите му (освен заради вируса), защото реално не могат да видят кой ги лекува заради предпазното облекло. В крайна сметка, "една успокояваща усмивка действа добре на уплашен пациент", написа Робертино в Instagram.

Заради очилата, шлемовете, маските и защитните дрехи лекарите не изглеждат много приятелски. И това определено не е хубаво, когато лекуват хора, които имат нужда от голяма доза позитивизъм. Затова той измислил начин как да "покаже" лицето си, оставяйки в пълна безопасност. Робертино принтирал своя снимка, на която чаровно се усмихва, ламинирал я и залепил върху предпазните си дрехи.

Така и самите медици могат да се разпознават един друг, без да застрашават здравето на когото и да било.

Неговата идея бързо се разпространила сред други лекари, които също залепили своите усмихнати лица, за да повдигнат духа на болните.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама