Ето каква е съдбата на жените с име Александра


Ето каква е съдбата на жените с име Александра
Снимка: iStock/Guliver

Красивото женско име Александра е производно на Александър. Смисловото му значение е „защитница“,“идваща на помощ“,“мъжествена“.

Това силно и властно име създава на притежателката си образ на авторитетна, принципна и несломима жена. В същото време Александра се старае да изглежда женствена и елегантна, сякаш напук на мъжкото си име и характер. Постоянно се колебае между различни образи и не намира баланса. Изтъкана е от противоречия – мекота и строгост, самочувствие и плахост, взискателност и снизхождение. Неуморна, жизнена, неспокойна, чаровна и решителна - всичко това са също нейни характеристики.

Малката Александра е изключително капризна, особено когато е единствена в семейството. От дете е настойчива и упорита, което оказва влияние върху съдбата ѝ. Расте активна, любопитна и проявява разностранни интереси. Занимава се със спорт, танци, музика. Още в училище се стреми към лидерство и всеобщо признание. Учи се прилежно, ако реши, че това ѝ е нужно. Проявява се като чувствителна и добронамерена, но може да е властна, безкомпромисна, груба. Обича всички да ѝ служат: и роднини, и приятели и просто познати. Често се случва да демонстрира пълно безразличие към случващото се около нея.

Александра има добре развито въображение, с нотка лудост. Хората са привлечени от тази ярка личност, интересно им е да общуват и да си прекарват времето с нея. Обикновено около Алекс се въртят много подмазвачи, лицемери и егоисти, а тя самата е искрена и честна и очаква същото от другите. С времето разбира, че на искреност и преданост може да разчита само на близките си. Често отношенията ѝ с приятели се усложняват заради нейната взискателност, желание да подчинява, непокорност и непримиримост. Това не я огорчава, приятелки и приятели никога не ѝ липсват. Малко са тези, които истински я познават, никой не знае съкровените ѝ планове и мисли, Александра си остава загадка.

Тази жена поставя работата, израстването в кариерата, материалната независимост и благополучието на първо място. Когато преследва целите си, не може да се твърди, че стриктно спазва моралните норми и принципи. Смелостта и решителността ѝ граничат с импулсивност и безразсъдство , затова попада в различни проблемни ситуации. В такива случаи не вини себе си, а някой друг или лошото стечение на обстоятелствата.

Ако Александра получи добро образование, може да направи кариерата си във всяка една област. Много от носителките на това име са успешни в бизнеса или заемат ръководни позиции.

Сред мъжете обикновено се чувства уверено и освободено, любовни романи в младостта ѝ не липсват. Любовта я преобразява, активира нейната женственост. Обвързва се късно, изгражда семейство само с онзи мъж, който отговаря на всичките ѝ критерии. Когато се омъжи и приоритет в живота ѝ стане семейството, Александра се превръща в отлична съпруга, домакиня и майка. Ако работа е все още на първо място, децата са първите, които отпадат от ангажиментите ѝ.

Александра по своята същност е завоевател, постоянно се стреми към нови върхове. Пред себе си не смее да признае, че успехите ѝ носят удовлетворение, но сърцето ѝ копнее за лично щастие. Едва, когато си позволи да е просто жена и престане винаги и на всички да се доказва, може да бъде истински щастлива.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Когато паднеш, все още не си победен. Истински победен си тогава, когато откажеш да станеш и да пробваш отново.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама