Ето какви събития ще има в София за Нова година


Ето какви събития ще има в София за Нова година
Снимка: iStock

Събития на открито и закрито ще има на 31 декември и първи януари 2024 година в София. Концерти, коледни базари и театрални постановки са част от програмата на столичните културни институции, показва справка на БТА.

На 31 декември през деня е последният шанс за гостите и жителите на София да посетят второто издание на фестивала „Коледен парк София“ на площад „Славейков“, както и коледния благотворителен базар „Деца даряват на деца 2023" в Столичната библиотека.

Вижте още: Намислете си число от 1 до 30 и вижте КЪСМЕТЧЕТО си за 2024

На сцената на Народния театър „Иван Вазов“ ще се играят три постановки на 31 декември вечерта. Моноспектакълът на Христо Мутафчиев „Боже мой“ с режисьор Стоян Радев проследява самотен мъж на маса в бар, който се обръща към останалите посетители. Оказва се, че барът е на Юда, а мъжът е Христос. Или поне така твърди, разказват от екипа на театъра.

„Фиеста“ е второто заглавие, с което Народния театър привлича публика в новогодишната вечер. Постановката на румънската режисьорка Андреа Гаврилиу е с участието на Явор Вълканов, Пламен Димов, Снежина Петрова, Надя Керанова, Йоана Иванова, Елена Иванова, Асен Данков, Кире Гьоревски. „Камбаната“ на Деян Донков е третото предложение на Народния театър. Постановката по едноименния роман на Недялко Славов е трагичен разказ за сложния, изпълнен с драматични препятствия път на бивш затворник, лежал за две убийства.

На 31 декември в Националния музикален театър ще бъде представен спектакълът „Приказка за виенския валс“ по музика на Юли Дамянов. В него участват Зорница Дамянова, Олга Динова, Добрина Икономова, Илона Иванова, Еделина Кънева, Теменужка Трифонова, Марчо Апостолов, Владимир Грудков, Александър Мутафчийски, Стефан Петков,Пеньо Пирозов,Христо Сарафов, Богомил Спиров.

Почитателите на празнуването на открито ще може да посрещнат 2024 година на площад „Княз Александър I“. Водещ на шоуто ще бъде Мартен Роберто. В празничната програма ще участват ViliDJ Brazz & брас бенд на Националното музикално училище „Любомир Пипков“, Криста, група „Остава“, Дони и Нети, Иво Папазов и оркестър „Тракия“, както и група „Тангра“, съобщават организаторите от Столичната община.

Традиционният новогодишен гала концерт на Националната опера и балет на 29, 30 и 31 декември ще се проведе на голяма сцена, обявяват от екипа на операта.

С голям новогодишен фестивал във филмово студио „Ню Бояна“ ще се отбележи настъпването на 2024 година. Nu Year's Festival ще се проведе на седем сцени - 6 вътрешни и 1 външна, с различни концепции.

На 1 януари ще има празничен новогодишен концерт в зала 1 на НДК. Фестивалният симфоничен оркестър с диригент маестро Емил Табаков и солисти - цигуларят Минчо Минчев и виолончелистът Сион Найман ще изпълни произведения от Чайковски, Дворжак, Владигеров Офенбах, Гершуин, Хачатурян.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама