Ето защо не трябва да се взирате в очите на котка


Ето защо не трябва да се взирате в очите на котка
Снимка: iStock

Котките са необичайни същества, смятани дори за основната връзка между различни светове. Котешкият поглед дори има хипнотични свойства. Около тези красиви животни има толкова много тайни, мистерии и поверия.

Още от древни времена, хората вярвали, че котките могат да уловят и предават информация. Освен това се смята, че очите им притежават хипнотични свойства: те очароват и разсейват хората, така че внимавайте как гледате котката си.

Според едно старо поверие, котката не може да се гледа в очите, защото така можете да загубите своята жизненост. Пухкавата красавица има силата да изпрати част от вашата енергия на другия свят.

СЪВЕТИТЕ НА ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ПО-ДОБЪР ЖИВОТ

Не по-малко мистериозен е факта, че котката може да предскаже бъдещето. Или поне така вярвали в миналото. Смята се, че четирикракият домашен любимец вижда какво се случва с него и какво очаква собствениците му. Очите му се сравняват с огледалото, затова трябва да бъдете изключително предпазливи, особено в тъмното. За да не привлечете неприятности към себе си, по-добре е да не гледате котката в очите продължително време.

Много котки, най-вече черните, се свързват с магия и магьосничество, като хората вярвали, че тези сладки създания имат мощна сила, която може да вземе ума или душата на човека. Има много легенди за това как при продължително взиране в очите на котката, хората се полудели и са започнали да имат ужасни видения.

Разбира се, това са само вярвания и поверия, които се предават от поколения на поколения. Те не са доказани. Въпреки това, ви съветваме да не се взирате дълго време в очите на котката – не се знае дали някои от тези мистериозни вярвания няма да се окаже вярно.

И не забравяйте да обичате много вашите домашни любимци, а те от своя страна ще ви дарят със щастие, любов и вярност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама