Филм разказва за София с любов (ВИДЕО)


Филм разказва за София с любов (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Любовта към София, нейните вдъхновяващи лица и неразказани истории заслужават да бъдат научени и споделяни. Това смятат младите режисьори Мартин Граховски и Петър Тухчиев – автори на много туристически филми за различни места по света и у нас. Те създават своето "любовно писмо към София", споделяйки какво е тя през очите на тези, които са избрали да живеят тук.

"Често забравяме красотата на града, в който живеем. Вглъбяваме се в поредния закъснял автобус, поредната асфалтова дупка или някое събитие, което не отговаря на нашите представи. В края на краищата, градът, в който живеем, е този, който ние създаваме. Една смес от надежда, любов, и понякога миризмата на люляк, която изпълва пролетта. Това е нашето любовно писмо към София – град, в който нито един от нас не е израснал, но го чувстваме толкова близък. С този филм поставяме началото на един разговор. И се надяваме, че още много хора ще се влюбят в София – дали за 12 минути или за цял живот", казва Мартин Граховски.

12-минутният филм на младите режисьори документира много от емблематичните и отличителни градски символи на София. Той е кулминация на проекта So Welcome to Sofia на платформата SoSofia, който стартира по-рано тази година с инсталация на терминал 2 на летище "София".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама