Графити фест събира емблематични художници и любители на уличното изкуство в София


Графити фест събира емблематични художници и любители на уличното изкуство в София
Снимка: Sofia Urban Art

Графити фестивалът Sofia Urban Art събира 15 от най-емблематичните художници, свързани с уличното изкуство у нас, за да преобразят стените около площад "Чавдар". Сред тях са Arsek & Erase, Jermain, Yeto, Maze и Sten, чиито произведения красят фасадите на десетки сгради в страната и чужбина. Събитието ще се проведе в София на 18 и 19 май от 10:00 до 18:00 часа, а организатор е платформата за стрийт арт проекти "София Графити Тур". 

Повече за Sofia Urban Art

Sofia Urban Art е със свободен достъп за всички желаещи. Освен рисуването на концептуални стени от художниците, програмата включва също и Graffiti Battle - състезание за най-добра техника, както и образователна работилница за деца и младежи с предварително записване.

Събитието ще даде възможност за дебютна изява на посетителите, като предостави пространство за рисуване. Участниците могат да експериментират с техники, жанрове и материали. По време на фестивала ще звучи и специална музикална селекция от Dj Skrug и DJ Alphabet. Предвидени са също зони за хранене, почивка и много изненади. 

Стените до площад "Чавдар" в София са първото легално място, на което графити художниците могат да творят и да развиват своите умения. Локацията на фестивала не е избрана случайно – сред основните цели на събитието са именно популяризирането на зоните за свободно рисуване, създаването на нови такива и социализирането на децентрализираните зони с добър потенциал.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама