Груби грешки при приготвяне на овесени ядки


Груби грешки при приготвяне на овесени ядки
Снимка: iStock

За овесената закуска има всякакви варианти: с плодове, на каша, сладки или солени, но при всички положения те са вкусни и засищат добре. Ако обаче не успявате да я приготвите достатъчно вкусна, най-вероятно не я приготвяте правилно.

Ето как тя да стане неустоима:

1.Използвате вода вместо мляко

Когато съчетаете овесените ядки са с протеини, те могат да ви държат сит до обяд. Грешка е да използвате вода за накисване на ядките. Заменете я с краве или соево мляко (а защо не бадемово или кокосово) и ще получите по-кремообразен вкус. А за повече мазнини, добавете ядки и/или семена.

2. Не използвате правилна чиния

Не приготвяйте овесените ядки в обичайната купичка за закуска. Тя не позволява на люспите да прелеят, след като набъбнат и ги лишава от достатъчно пространство да разгърнат пълния си вкус и да се съединят с останалите добавки.

3. Грешки при времето за приготвяне

Когато приготвяте кашата си с топло мляко, трябва да наблюдавате две неща: ако я предпочитате кремообразна, добавете ядките едва когато млякото заври. Ако пък искате да запазят формата си, сложете ги в студеното мляко и чак след това затоплете всичко. А може и да накиснете ядките с предпочитани добавки от предната вечер и да оставите сместа в хладилника през нощта.

4. Пропускате солта

Няма значение дали предпочитате овесената си закуска сладка или солена, винаги добавяйте щипка сол още в самото начало, за да добие кашата приказен орехов вкус, вместо да остане блудкава.

5. Скучна закуска

Не се ограничавайте с написаните на етиката предложения за приготвяне. Сложете канела, сушени плодове (от по-сладки до по-кисели), мака, мед, пчелен прашец, сирене, яйца, тофу. Всичко е позволено, стига да ви е вкусно.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама