Хитрите домакини винаги махат сърцевината на чесъна. Ето защо


Хитрите домакини винаги махат сърцевината на чесъна. Ето защо
Снимка: iStock/Guliver

Чесънът е една от най-традиционните подправки по нашите географски ширини и влиза в рецептите на почти всички народни манджи, а за ползите и аромата му се знае от векове. Но знаехте ли, че е добре да махате сърцевината на чесъна, след като обелите скилидката?

Оказва се, че след като смачкате чесънът трябва да отстраните сърцевината му, която изглежда като малък зародиш. При младия чесън няма такъв проблем, защото подобна сърцевина имат само по-големите скилидки.

Вкусни пърленки на тиган, на които няма да устоите

Защо обаче се маха тази част? Защото това „чесново ядро” може да има лош ефект върху работата на стомашно-чревния тракт. Разбира се, други притеснителни вреди, за които трябва да сте нащрек, няма, но имайте предвид, че премахването може да направи вкуса на вашето ястие малко по-добър, тъй като с напредването на възрастта, тази сърцевина става все по-горчива.

В случай, че се чудите какво да правите с вече непотребния зародиш – ами, засадете го. Ще ви трябва само една пластмасова кофичка, малко пръст и сравнително топло и влажно място, като остъклен балкон, например.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Никога не преставай да се усмихваш, дори когато ти е тъжно, някой може да се влюби в усмивката ти.

Маркес

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама