Художничка създава впечатляващи картини от нестандартни материали (ВИДЕО)


Художничка създава впечатляващи картини от нестандартни материали (ВИДЕО)
Снимка: Стоп кадър

Запознайте се с турската художничка Дениз Сагдич, която използва деним, кабели, чували и други нестандартни материали за своите уникални картини.

Този месец беше открита изложбата ѝ "0" Zero Point на летището в Истанбул, най-голямото в Европа. Когато са загледате в произведенията ѝ, ще разберете, че всъщност са направени от отпадъци. Целта е да се насочи вниманието на хората към сериозния проблем с боклука и да се постигне устойчивост в световен мащаб.

Част от приходите от продажбата на портретите, които са на хора от различни националности, ще бъдат използвани за проекти за корпоративна социална отговорност на İGART.

Дениз Сагдич е автор и на друг интересен проект - "Denim Skin". Тя рециклира дънкови дрехи и ги превръща във впечатляващи потрети. Творенията ѝ са много реалистични и детайлно изработени. Защо използва деним? Причината е, че за нея този популярен плат символизира равенство, което иска да предаде и чрез своето изкуство. 

Дениз използва и други ежедневни предмети за картините си, сред които ципове, копчета, многоцветни парчета плат, дори хапчета.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама