Идеи за почивки в чужбина пролет-лято 2022


Идеи за почивки в чужбина пролет-лято 2022
Снимка: iStock

Пролетта и лятото са логично най-предпочитаните сезони за почивки от българите на Балканите или дестинации в чужбина и други части на европейския континент. Това е съвсем естествено - все пак по това време на годината условията са най-подходящи за плажуване, за разходки в планината или пък за посещение на забележителности.

Почивки в чужбина

На море в чужбина

Пролетта е един от топ периодите за почивки в чужбина, особено в Гърция. До голяма степен това се дължи на многото национални празници - Великден, 1ви май, Гергьовден и 24ти май. Това дава възможност да почивате без да използвате голяма част от платената си отпуска.

Гърция предлага най-различни оферти за почивка - от съвсем изгодни оферти за двама в малки семейни хотели и вили до луксозни all inclusive хотелски комплекси с всички удобства. Освен плажове в южната ни съседка, можете да посетите и най-различни исторически и културни забележителности. Руал Травел може да Ви даде идеи и предложи организирани програми за комбинирани почивки до Корфу, Лефкада, Санторини и редица други дестинации, по време на които имате възможност и да плажувате и да посетите интересни забележителности с професионалните ни екскурзоводи. Ако искате да пътувате наистина изгодно, следете уеб сайта ни и профилите ни в социалните мрежи за специални промоции и ласт минит предложения.

Дестинации за морска почивка не липсват и в останалата част на Европа. Най-популярните сред българските туристи са Хърватия, Черна гора, Италия, Испания и Франция. През последните 5 години се наложи като популярна дестинация и Албания, до където е вероятно скоро да стартира и директна самолетна линия.

Възможности има разбира се и за почивки в по-екзотични дестинации. Малдивите, Тайланд, Шри Ланка и редица други азиатски дестинации са подходящи за посещение и през първите месеци на пролетта. На някои места летните месеци не са препоръчителни, тъй като по това време вали често, но пък на други като Малдивите например, имате възможност да почивате евтино извън сезона, като в същото време обичайно вали по 1-2 часа на ден.

Как да изберем подходящата за нас почивка в чужбина

Има два варианта при избирането и организирането на пътуване в чужбина. Единият е да го организирате сами, а другият - да използвате услугите на туристическа агенция. И двата варианта имат своите плюсове, но и в двата случая планирането започва с изчистване на следните детайли:

  • Колко дни можете да отделите (дали търсите двудневни уикенд екскурзии, или по-дълги);
  • Дали сте гъвкави с периода, в който можете да пътувате или той е строго фиксиран;
  • Каква категория настаняване търсите и дали имате специални изисквания, на които държите (например да има ол инклузив изхранване или пък хотелът да предлага забавления за деца и др.);
  • Какъв е бюджетът Ви.

След като уточните тези въпроси, ще можете лесно да прецените коя оферта е подходяща за Вас. Ако решите да се запишете за почивка в чужбина чрез туристическа агенция, препоръчваме да проучите фирмата и да използвате услугите на такава с добра репутация и дългогодишен опит. Не забравяйте, че туристическата агенция може да Ви предложи както групов, така и индивидуален пакет, който да отговаря точно на Вашите изисквания.

Препоръчваме на всички да планират пътуването си в чужбина поне един месец предварително. Всички услуги, свързани с туризма поскъпват колкото по-кратко е времето между момента, в който резервирате и деня на отпътуване. Руал Травел предлага специални цени за ранни записвания на повечето си предложения за почивки в чужбина, като във всички е ясно описано до кога важи ранното записване и каква е отстъпката.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Няма проблем човек да се пуска по течението, стига да може след това да се върне.

Миг Джагър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама