Интересни суеверия, свързани с огледала


Интересни суеверия, свързани с огледала
Снимка: iStock/Guliver

Вярва се, че огледалото е прозорец към друг свят, един вид портал. С него са свързани много суеверия и за тях ще ви разкажем в тази статия.

Невъзможно е да си представим живота без огледало. Около този предмет, който е част от интериора на всеки дом, има много мистерии и загадъчни истории. Преди години огледалата са се използвали в много ритуали, тъй като те се считали за портал към друг свят.

Възрастта на най-древното огледало на Земята е около седем хиляди години.

Мистиците вярват, че е достатъчно човек да се погледне в огледалото, за да остави там част от душата си. Смята се, че огледалото натрупва енергия, има способността да запомня. Ето защо не се препоръчва да си купувате древно огледало и като цяло, да имате чужди огледала в дома си. Те съхраняват чужда енергия, помнят много събития, които са се случили на предишните притежатели. Старите огледала са особено опасни в това отношение: в продължение на много години те са „наблюдавали“ смърт, кавги, болести. Поглеждайки се в такова огледало, ние поглъщаме тази енергия.

5 ПРИЗНАКА, ЧЕ ВЪРХУ ВАС МОЖЕ БИ ИМА ТЕЖКО СЕМЕЙНО ПРОКЛЯТИЕ

Суеверия, свързани с огледала

Нашите предци не са поглеждали в огледалото през нощта: те вярвали, че злите духове могат да им навредят в този момент.

Не трябва да имате много огледала в дома си. Мощната енергия, която те притежават, могат да причинят много вреди.

Счупеното огледало носи неприятности. Древен знак. Ако огледалото се счупи, трябва бързо да съберете парчетата, да ги поръсите с вода и да ги изхвърлите от дома си.

Ако по някаква причина трябва да се върнете в дома си, след като тъкмо се излезли,  трябва да погледнете в огледалото и да се усмихнете. В противен случай няма да ви върви.

Огледалото не бива да ви отразява, докато спите. Още от древни времена се счита, че така ще погълне енергията ви и това ще е причина за умора, недоспиване и дори кошмари. 

Подходящи и неподходящи места за поставяне на огледало

Не поставяйте огледало в спалнята така, че спящият човек да се отразява в него.

Не е добре да имате огледало в банята, което ще ви отразява голи, докато се къпете.

Подходящо място за огледалото е в коридора, близо до входната врата. Там то събира положителна енергия в къщата и умножава благосъстоянието на семейството.

В кухнята можете да поставите огледалото, но само така, че масата за хранене да се отразява там - символ за благосъстояние на семейството.

Най-доброто място за огледалото е в хола. Освен това е необходимо да го позиционирате така, че да отразява хубави неща, като цветя, красиви картини, а не мебели.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама