Изложба показва арт обекти, направени от всекидневни отпадъци


Изложба показва арт обекти, направени от всекидневни отпадъци
Снимка: ПР

Сборната изложба Pattern Recognition ни пренася в пейзаж от далечното бъдеще и насочва вниманието ни към съвместното съществувание на човека и неговата дейност. Тя ще бъде открита на 8 ноември 2022 в галерия Little Bird Place, София.

Изложбата е връщане към състояние на втечненост - старите ледове сe стопяват и забравят, клетките се разграждат и заразяват; материалността на всякакви системи се разпада, прегъва и сглобява в неопределени формации. Познати схеми, разгънати в солидни структури от миналото, повече не са валидни. Нови течни форми на знание се конкретизират и изплъзват покрай човешкото разбиране.

"Тази серия от арт обекти е изградена от намерени всекидневни отпадъци, опасни материали, природни елементи, софтуерни интервенции, алгоритмични архиви. Откриваме тези асемблажи в състояние на трансформация към едно хибридно съществуване. Природа и култура се сблъскват в проводими живи и синтетични тела, където модели на света и реалността се усукват в едно. Формират се смислени връзки измежду несвързани неща - но за чий прочит и с каква цел?", казва Анна Комитска. Тя е един от авторите, заедно с Викенти Комитски и Джулиас Грабиански.

Изложбата Pattern Recognition може да бъде разгледана до 4 декември 2022.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама