Изложбата Nature of women показва силата на жената


Изложбата Nature of women показва силата на жената
Снимка: Аросита

Изложба със силно феминистко послание, която същевременно не се опитва да бъде програмно феминистка. Така галерия "Аросита" представя изложбата на Барбара Хенкес. Експозицията се казва Nature of women и ще бъде представена от 3 до 15 юли.

Официалното откриване ще бъде на 3 юли на ул. "Врабча" 12Б в София. На него ще присъстват художничката и кураторката на изложбата Десислава Гаврилова.

"Тази изложба кани на дълбоко лична среща с една история за женската сила. Силата да въведеш ред в хаоса, да носиш света на раменете си, да раждаш живот, да преоткриеш себе си", казват организаторите.

Барбара Хенкес разказва, че като визуален артист обича да работи от натура, с меки пастели и маслени бои. Рисува хора, натюрморти и пейзажи.

"Превръщането на това, което виждам пред себе си и около себе си, в двуизмерно изображение на хартия всеки път една малка екскурзия, която изисква да се решат загадките за формата и цветовете", казва още художничката.

Тя е родена в Нидерландия, живее 14 години в България, а от осем години е във Франция.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама