Изложбата "Сърцето на природата" се мести на друго място в София


Изложбата "Сърцето на природата" се мести на друго място в София
Снимка: Vivia Niki

След успешно представяне в НДК, пътуващата фотоизложба "Сърцето на природата" на Vivia Niki ще гостува в артистичното пространство на move.bg в София. Официалното откриване ще се състои на 7 юни 2023 (сряда) от 18 часа на улица "Сердика" 20. Изложбата ще открие известния фотограф и организатор на културни събития Eмануил Трейман.

Експозицията е посветена на каузата за опазването на околната среда и представя близо 30 фотографии на лендарт композиции. Лендарт е изкуство, което се създава на открито сред природата, като се използват органични материали - почва, камъни, скали, клони, листа, вода и други. Изложбата на Vivia Niki представя разнообразни художествени намеси в природната среда, направени през различни сезони в рамките на една година. Много от произведенията са създадени на трудно и почти недостъпни планински места. Използвани са изцяло естествени елементи от природата, които носят нейния заряд. Целта е творбите да се вписват деликатно и хармонично в специфичните особености на заобикалящия пейзаж.

Композициите на Vivia Niki носят послание и призив за отговорност, грижа и любов към природата. Средствата от пътуващата изложба ще бъдат вложени в развитието на различни екологични и образователни проекти. Сред тях са инициативата "Плодна градина" за засаждане на овощни дървета на територията на Столична община, предстоящата премиера на документалния филм "Между нас и Природата" и много други.

"Целта на пътуващата изложба "Сърцето на природата" е да насочи общественото внимание към каузата за опазването на околната среда. Важно е да насърчаваме и възпитаваме младите в любов към сътворението на природата. Радвам се, че експозицията ще бъде показана именно в Move.bg, които споделят и подкрепят екологични инициативи. За мен лендарт съчетава в себе си много изкуства - скулптура, архитектура, фотография, музика, изобразително и кинетичното изкуство. Всички те са изразени с природни материали и са позиционирани в околната среда", споделя Vivia Niki – автор на изложбата.

Vivia Niki е завършила Архитектура в УАСГ и Режисура в Нов Български Университет. Учила е също Компютърно Музициране в НБУ, а също и Музикотерапия в НМА “Проф. Панчо Владигеров”. През по-голямата част от живота си се занимава с изкуства – изобразително изкуство, музика и екология. Участва активно в каузи свързани със защитата на околната среда и борбата със замърсяването.

Предстои експозицията да бъде представена и в други български градове.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама