Изложбата "Тайната градина" представя недокосната от човека магия на природата


Изложбата "Тайната градина" представя недокосната от човека магия на природата
Снимка: ПР

На 10 декември от 17 часа в културно пространство Bobbina (ул. "Триадица" 5А) се открива изложбата на Полина Стоянова "Тайната градина" – акварел, акрил и туш върху хартия. Специални гости на събитието ще бъдат Михаил Йосифов (китара) и Георги Петров (перкусии) с изпълнение на живо.

Картините от серията "Тайната градина" са вдъхновени от класическите рисунки на птици и овошки, използвани за декорация на мебели, както и в гоблени и килими през 18-ти и 19-ти век. "Тайната градина" е завръщане към мистиката и магията на природата. Изящни цветни птици, клони натежали от сочни плодове, зеленина и недокосната красота.

Хармонията на природата е ненарушена от човека. Човекът е допуснат само като зрител - може да гледа и да се наслаждава, но да навреди не може. "Тайната градина" се опитва да ни потопи в онази, за съжаление далечна от съвремието ни, сила на природата, която е привличала, омагьосвала, възхищавала и дори плашела човека. Тогава когато природата е била по-силна и все още неразграбена.

За Полина Стоянова

Полина Стоянова е визуален артист, родена през 1986 г. в град Пловдив, България, където завършва гимназията за чужди езици "Иван Вазов". През 2011 г. се дипломира в Националната академия за театрално и филмово изкуство "Кръстьо Сарафов" с бакалавърска степен по Анимационна режисура. От 2008 г. работи в областта на илюстрацията и графичния дизайн, анимацията и мултимедията.

През 2012 г. интереса ѝ към танца и движението я води в програмата за обучение по съвременен тонц на Derida Dance Center "Денс Порт Дерида". В следващите три години работи като визуален артист в танцовите представления на компанията. От 2012г. до момента работи като ментор-обучител в международни младежки обмени по Еразъм, базирани на неформално обучение, където основна тема са устойчиво развитие, екология, биоразнообразие и човешки права. Участва в резиденции в Германия, Португалия, Бразилия и Испания, където развива лични визуални проекти. През 2017 г. и 2018 г. участва в графити фестивала в Лисабон, Португалия - Loures Arte Publica, чиято основна цел е чрез изкуство да подобри качеството на живот на хората от изолирани квартали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама