Как да изберем своя скъпоценен камък?


Как да изберем своя скъпоценен камък?
Снимка: Leon May / Pixabay

Скъпоценните камъни имат голяма сила и може да донесат на притежателя си много късмет и щастие. Важното е да се избере най-правилния!

Първото условие за избора е камъкът да ни харесва. Обикновено това не е достатъчно, затова съвременната астрологична минералогия дава един логичен подход при избора на камък: той трябва да съдейства за хармонизирането на характера на човека като усилва положителните му качества и отслабва отрицателните .

Освен това при избора на скъпоценен камък, човек трябва да реши каква ще бъде неговата роля: амулет или талисман.

Амулетът пази притежателят си от лоши влияния, способства за поддаване на инстинктивни импулси от подсъзнанието за опасност, сдържа вътрешните му подбуди, които му вредят, предпазва го от заболявания.

Талисманът укрепва и поддържа определени качества на характера, съдейства за тяхното развити.

Изборът на амулет е доста по-лесен от избора на талисман, тъй като с неподходящ избор на камък , може да засилим нашите негативни качества: например рубинът се препоръчва за затворени и стеснителни хора, тъй като способства за развитие на холеричен характер и носи енергия на всички клетки в организма. Но! За експанзивни и раздразнителни хора, този камък може да е опасен.

ВАЖНО! При първо слагане на камъните във вид на гривна или гердан се носят 21 дни без да се свалят.

При допир на минералите от друг човек се почистват под течаща вода. Могат да се мият под течаща вода няколко пъти на ден. Преди и след терапия /полагане на болните места/ се пречистват отново под течаща вода – задължително!

Гривната се носи на лява ръка от жените и на дясна от мъжете.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама