Как да познаете енергиен вампир


Как да познаете енергиен вампир
Снимка: iStock/Guliver

Хубаво е да сте запознати с признаците, по които можете да разберете кога дадено партньорство или връзка са нездравословни. Това е тогава, когато другата страна:

1. Изпива енергията ви 

След среща с този човек се чувствате сякаш пиявица е изцедила и последната ви капка кръв и сте отпуснати, отмаляли, смазани. Това не бива да е усещането, с което да оставате, след като сте общували с приятел или партньор.

2. Непрекъснато критикува

Ако в присъствието на човека винаги се стараете да се докажете в най-добрата си светлина или да не кажете нещо погрешно, може би причината не е във вас. Това може би е знак, че общувате с енергиен вампир.

ЗОДИИТЕ, ЗА КОИТО ЕСЕНТА НЯМА ДА ЗАПОЧНЕ ДОБРЕ

3. Постоянно ви надприказва

Когато в разговора единият от двамата говори повече от другия, това е нормално. Понякога човекът отсреща има предизвикателства и изпитва нужда да си излее душата, а добрият приятел понася тегобата да го изслуша с внимание. Когато, обаче, даден човек говори само за себе си, без да ви оставя да се изкажете, прекъсва ви постоянно и не се интересува изобщо от вас, връзката ви е доста еднопосочна.

4. Клюкарства 

Масово явление е злословенето, клюкарстването и одумването. Но ако дадено приятелство или партньорство почива изключително върху непрекъснатото обсъждане на чужди животи, е добре да си помислите дали вие и съмишленикът ви всъщност има какво друго да си кажете.

5. Манипулира ви 

Винаги е хубаво е да имате приятел, с когото да правите заедно дръзки и щури неща и така живеете живота си доста вълнуващо и забавно. Но ако под негово влияние все по-често вършите неща, за които предварително знаете, че не ви се отразяват добре (нито на близките ви), е по-добре да сложите край на това за ваше добро.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама