Как да се свържете с хората на по-емоционално ниво


Как да се свържете с хората на по-емоционално ниво
Снимка: iStock/Guliver

Общуването с други хора е необходимо за всеки от нас. Човекът не е остров, не трябва да бъде нито сам, нито самотен. Човек има за цел да живее в обществото, да общува с други представители на неговия вид, но въпреки това много от нас са несемейни и не се чувстват свързани с обществото. Способността да се свързвате с хората е жизненоважно умение.

Същността на комуникацията е да даваш и получаваш. Какво давате на другите? Най-добрият принос, който можете да направите за живота на друг човек, е да споделите с него своите таланти, знания, умения, време, внимание, мъдрост. Слушайте нуждите на човека и помислете как можете да помогнете. Няма значение дали е свързано с пари или внимание - вие давате, той получава и вие установявате връзка помежду си. Също така бъдете готови да получите. Някой може да бъде сигурен, че това, което можете да предложите, е много по-ценно, отколкото си мислите, така че не казвайте „не“. За да направите човек щастлив и да се чувства свързан с вас, приемете с благодарност и подарете със щедрост.

Направете всичко възможно най-добре и увеличете максимално своя потенциал.

Вместо да се притеснявате за това, което другите мислят за вас, съсредоточете енергията си върху това да правите всичко, което правите, както можете. Това значително ще ви даде самочувствие, ще повиши самооценката ви и другите ще ви достигнат като магнит!

Развийте талантите си и ги споделете с другите.

Бъдете честни!

Правете повече, отколкото обещавате.

Бъдете позитивни и вдъхновявайте другите.

Помислете за последствията от вашите действия и думи.

Винаги създавайте печеливша атмосфера със собствените си думи и действия

Когато слушате, слушайте с разбиране. Повечето не го правят.

Може би слушането е най-важното умение за връзка с хората.

Повечето от нас не могат да слушат. Чуваме думите, но ... сякаш не ги разбираме.

Всеки от нас вярва, че неговото мнение е изключително важно. Това е така за нас самите, но не и за другите. Всеки човек има нужда и всеки заслужава, да се чуят неговите възгледи, мисли, нужди и желания. Най-доброто нещо, което можете да направите, за да установите връзка с човек, е да уважавате тази нужда.

Много по-лесно е да установите силна връзка с човек, чиито възгледи са близки до вашите. Но когато общуваме с човек с възгледи, различни от нашите, ние имаме естествено, инстинктивно желание да му наложим мнението си, просто защото собственото ни мнение е по-важно за нас от чуждото. Това не е грубост, това е човешката природа.

Същите умения се използват за установяване на лични и професионални отношения.

Общуването с хора, които не споделят вашите възгледи, е трудно само ако не ги слушате с открит ум, който може да приеме, че гледната точка на другия човек има същата тежест като вашата. Можете да спорите, че вашата гледна точка е по-важна, но наистина ли е така? Ако слушате внимателно и разбирате ЗАЩО този човек гледа на нещата по този начин, това помага да разберете и установите комуникация.

Всичко, което казваме, не са само думи. По време на общуването си обменяме и емоции. Когато приятел идва при вас, притеснен от ситуацията в отношенията с половинката си, той иска да сподели не сухи данни, а емоции. Един от начините да изхвърлите емоциите е да говорите. Често е достатъчно просто да изразите мислите си, а това само по себе си помага да вземете решение - дори преди събеседникът ви да отвори устата си!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама