Как да спрем хълцането!? Правете секс и още натурални методи


Как да спрем хълцането!? Правете секс и още натурални методи
Снимка: iStock

Хълцането е доста често срещан проблем. Не е ясна причината за неговата поява, нито как можете да напълно да се излекувате. Факт е, че се появява именно в най-неудобните моменти, за да стане ситуацията още по-неловка. Все пак има няколко метода, които можете да използвате, с цел да преминете по-бързо през състоянието. Те са напълно натурални и безопасни за всички възрасти.

Вдишайте

Най-лесно е да се изправите и да освободите коремната кухина. След това вдишвайте, докато диафрагмата не се отпусне. Повторете това упражнение, колкото е нужно. Можете и да го правите колкото пъти е необходимо. Когато вдишвате, то задръжте малко дъха си и издишайте.

Наведете се напред и пийте вода

Това е друго упражнение, което можете да направите навсякъде и по всяко време. Наведете се напред и пийте чаша вода. Това ще помогне на мускулите да се отпуснат и  неконтролируемите контракции да спрат.

Глътнете лъжичка захар

Преглътнете суха лъжичка захар спира хълцането само за няколко секунди. Захарта се разтваря още в устната кухина, където нервните импулси вече се променят. Мускулатурата на диафрагмата се отпуска и спазмите спират.

Задръжте дъха си колкото е възможно

Това е прилича на дишането, но не съвсем. Тук поемате дълбоко въздух и се опитвате да задържите. След това издишайте и опитайте пак.

КАКВО НЕ ТРЯБВА ДА ПРАВИТЕ ВЕЧЕР: ИНТЕРЕСНИ СУЕВЕРИЯ

Легнете и се отпуснете

Ако сте си вкъщи, просто легнете и се отпуснете. Направете го сякаш се подготвяте за сън и по този начин тялото няма да е под стрес, а вие ще можете да се отървете от тези спазми. След като се уверите, че са преминали, станете и продължете с останалите си неща.

Правете секс

Колкото и странно да звучи – правете секс. Когато го правите, коремната мускулатура се отпуска и вие спирате да хълцате. Това е още една чудесна причина да отделяте повече време в спалнята.

С ТОЗИ ЧАЙ ЩЕ ПРЕЧИСТИТЕ ЧЕРНИЯ СИ ДРОБ И ЩЕ ОТСЛАБНЕТЕ

Някой да ви стресне

Да, много хора го казват, а и като деца със сигурност някой ви е плашил, за да спрете да хълцате. Причината е, че стресът се премества на друго място и други мускули се активират. Мозъкът не мисли за хълцането, а за другата причина, която го е стреснала.  Друг начин е просто да игнорирате хълцането, ако е по-леко и да мислите за нещо друго, докато то отшуми.

Надяваме се с тези предложения да се справите с хълцането. Някои можете да ги приложите на всяко място и това е хубавото при тях, защото не се нуждаете от подръчни материали. Най-важното е да сте спокойни и да не се притеснявате – хълцането е нормално и може да се случи на всеки.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама