Как моторното масло и добавките Bardahl ще помогнат на колата ви през зимата?


Как моторното масло и добавките Bardahl ще помогнат на колата ви през зимата?
Снимка: neelam279 / Pixabay

Когато стане въпрос за автомобили и тяхната поддръжка им много хора вдигат рамене и казват, че се доверяват предимно на майстора си. Макар в това да няма нищо лошо, най-добре е да имаме някаква представа как моторното масло и добавките влияят на двигателя на превозното ни средство през зимните месеци и да знаем какво можем да очакваме. Попитахме Motornomaslo.bg как една добавка за дизел Bardahl или пък моторно масло Bardahl може да подобри работата на автомобила ни независимо, че предстоят студени месеци. По-долу ще ви разкажем всичко, което научихме.

Как студът влияе на моторното масло?

През зимните месеци на вашия двигател може да отнеме повече време, за да достигне до оптималната си работна температура. И когато времето е изключително студено, способността на вашето моторно масло да тече правилно може да се изгуби. Когато това се случи, вашият двигател не работи толкова ефективно. Възможно е дори самото моторно масло да замръзне, ако навън са екстремни температури. Синтетичните масла често запазват нивата си на вискозитет и могат по-добре да устоят на замръзване, дори при силен студ. Ще откриете много синтетични предложения и от Bardahl, които са специалисти в създаването на масла.

Вашият двигател разчита на налягането на маслото, за да поддържа маслото да тече с предвидима скорост. Безброй неща могат да причинят ниско налягане на маслото в двигателя, като например по-ниски нива на масло поради течове, счупен предпазен клапан за освобождаване на налягането на маслената помпа и студеното време. Вискозитетът на моторното масло се променя при ниски температури, същото може да се промени и налягането на маслото. По-ниските температури могат да повишат налягането на маслото, но разбиващото се масло в двигателя ще създаде въздушни мехурчета. По-гъстото масло може да задържи тези въздушни мехурчета по-дълго, карайки манометъра да отчита по-ниска стойност.

Дизелът и добавките срещу замръзване

Дизеловото гориво има много предимства, като повече мощност на автомобила и по-голяма икономия на гориво. Един от основните му недостатъци е, че не се държи добре при студено време. Когато температурите паднат, дизелът образува кристали, които запушват горивните филтри и горивните тръбопроводи. Това не само кара двигателите да не палят, но също така може да доведе до скъпи ремонти. За да предотвратите желирането (или кристализирането) на дизеловото гориво, трябва да използвате горивна добавка против замръзване или желиране. Добавките Bardahl са лесни за използване - просто ги изливате в резервоара с гориво. Те намаляват точката на замръзване на дизеловото гориво, така че е по-малко вероятно то да замръзне при ниски температури. Добавките са предназначени да намалят точката на запушване на студения филтър (CFPP). CFPP е най-ниската температура, при която горивото ще тече през определен филтър.

Дизеловите горива съдържат восък. Обикновено восъкът е течност в разтвор в горивото. Проблемът с него е, че това кара горивото да се желира, а желираното гориво (или кристали) може да блокират горивните филтри на двигателя. Причината восъкът изобщо да съществува в автомобила ви е, че той дава на горивото повече мощност и по-добра реакция на двигателя.

Когато температурите са под нулата е добре да добавите Bardahl добавка против замръзване. Основното правило е: колкото по-ниска е температурата, толкова повече добавка към горивото трябва да се добави. Повечето добавки могат да се добавят преди или след добавяне на гориво, но прочетете етикета внимателно преди да я налеете.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама