Как сами да си гледате на боб


Как сами да си гледате на боб
Снимка: iStock

В нашата култура всякакви гадания и наричания са на почит. В моменти на трудности прабабите ни редовно са посягали към гледането на кафе, мятането на карти или боб. Как обаче става „магията”?

При гледането на боб се използват 41 зърна, които се разделят на три части по усмотрение, а не по равен брой. Какъв е видът и цветът на боба няма никакво значение, стига той да е енергийно зареден. Как се зарежда? Има два начина това да се случи. Първият начин - когато Луната е най-близо до Земята, бобът се слага в купа и се държи 2 вечери на пълнолуние. Когато е зареден, трябва да се сложи в специална торбичка, препоръчително от плат.

Вторият начин да заредите бобчетата е чрез енергията на конкретния човек, за чието бъдеще ще се гадае. За целта той трябва да смени едно от тези 41 зърна с ново.

За същинското гадаене има различни методи, но повечето от тях изискват поне минимални ясновидски способности и умение да разчитате фигури. В случай, че не притежавате такива, ви представяме най-лесния метод, който е широко използван у нас.

Означете 2 бобчета от всичките 41, така че да бъдат различни от останалите – може да им нарисувате някакъв символ, да ги боядисате и каквото прецените. Те играят ролята на "да" и "не" при конкретно зададените въпроси. След това всички зърна се взимат и се раздрусат в шепите. Това е моментът, в който трябва да се зададе въпросът. Важно е да го формулирате ясно, за да получите еднозначен отговор от боба. Разбира се, той може и да не е свързан с вас, но трябва да ви вълнува.

Конфигурацията ще ви даде отрицателен отговор тогава, когато пред бобчето, наречено за "не", няма други. По същия начин е с положителния отговор - ако определеното за "да" зрънце не е обградено от други зрънца.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама