Как се прави розе


Как се прави розе
Снимка: Thinkstock/ Guliver

Продукцията на винени напитки е свързана със специална технология, с която всеки е добре да бъде наясно. Така консумацията на вино ще ни носи още по-голямо удоволствие, а и ще впечатляваме околните с познанията си, свързани с магическата напитка. Розето е сред най-предпочитаните разновидности на този вид алкохол, като то може да се опише точно с три думи - изисканост, нежност и мекота. Бледо розовият цвят на питието се асоциира с изтънчеността при пиенето на десертни алкохолни напитки, също както и с изкуството да се наслаждаваме на фините нотки от вкусовата композиция.

Каква е технологията за правене на розе

Който обича да консумира редовно розе, е хубаво да знае как и от какво се прави то. На всеки му е известен факта, че грозде с розов цвят не съществува, което означава, че технологията за производството на напитката е свързана с времето за престой на гроздовите ципи - ферментацията. Ако останат до края на процеса, се получава хубаво червено вино, с високо съдържание на танини, но ако времето за ферментиране се съкрати, получаваме розе. Няма ограничения при използването на сортове червено грозде за добиването на розова напитка - почти всеки е подходящ за това, а крайният резултат и винаги добър.

Как се консумира напитката

Ако се питате с кои храни е най-добре да се консумира розовото вино, това е сиренето, което чудесно допълва ефирния вкус на питието. Също така може да се съчетае още и с:

  • Месо;
  • Салати;
  • Риба;
  • Десерти;
  • Ризото и паеля;
  • Салами и др.

Въпрос на предпочитания и разбирания за гастрономическо удоволствие. От значение е и поводът, по случай който ще се поднася розето. За официални вечери са уместни изискани вкусове и кетъринг с деликатеси, но ако искате да го сервирате на домашната трапеза, тук възможности за Вас са меко казано многобройни. Най-важното нещо в случая си остава начинът, по който отпивате от напитката. Задръжте за кратко на небцето си, за да се разгърне неговия завладяващ вкус напълно. Купете марков алкохол от магазин Vida.bg и превърнете всеки един ден в празник за сетивата.

Къде можем да открием хубаво вино

Хубав розе можете да откриете в онлайн магазин Vida.bg - Тера Тангра, Санта Сара, Меди Вали, Вила Юстина и др. Наличните на сайта предложения са в различни разфасовки, страна на произход и бранд. Можете да купите френско, италианско и българско розово вино на препоръчителни цени, а след това да се потопите в завладяващия вкус на напитката, който ще Ви отнесе някъде там, до далечни земи...

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама