Каква цел на заема е по-добре да посочите в банката, за да не получите отказ?


Каква цел на заема е по-добре да посочите в банката, за да не получите отказ?
Снимка: vsichki-krediti.com

Ако кандидатствате за потребителски заем в една или друга кредитна институция, мениджърът вероятно ще ви помоли да посочите в заявлението целта за предоставяне на средства. В този случай е по -добре да посочите посоката на изразходване за реални нужди, чието удовлетворяване подобрява условията на живот. Например можете да посочите като цел ремонт, покупка на автомобил или недвижим имот, мебели и т.н.

Ако през 2021 г. е издаден нецелеви заем, както през предходните години, банката всъщност не може да провери посоката на бъдещите разходи, тъй като те зависят само от желанията на кредитополучателя. В допълнение, нито една голяма или средна банка не е помолена да предостави отчетни документи, които да потвърдят факта на „правилното“ изразходване на средства (чекове, разписки и други документи).

Това обаче не означава, че можете да получите заем, като посочите абсолютно каквато и да е цел или не предписвате конкретна посока на изразходване. Ето защо е по -добре да не го формулирате в общи линии, например: „за лични цели“ или „за потребителски нужди“, а да помислите предварително как да попълните въпросника.

Сред най -желаните цели, към които банките се отнасят с разбиране, са следните:

• За ремонт на апартамент/селска къща/вила.

• За закупуване на мебели.

• За закупуване на домакински уреди (това могат да бъдат или стокови заеми, или обикновени парични заеми от банката).

• За покупка на недвижим имот (ако няма достатъчно пари, например при преместване от 1-стаен апартамент в 2-стаен апартамент).

• За закупуване на автомобил (също ако няма достатъчно пари или в онези случаи, когато се купува употребяван автомобил, за който не е предоставен заем за кола).

• За да плащате за образованието на децата или за собственото им образование, банката разглежда тези разходи като инвестиция в човешки капитал, благодарение на което кредитополучателят ще може да получава повече приходи в бъдеще.

Решението на банката да отпусне заем директно зависи от платежоспособността на индивидуалния предприемач или юридическо лице. Следователно е необходимо да се предоставят възможно най -много съответни документи - отчет за приходите за последната година, копия от договори за наем, договори с изпълнители, клиенти и други контрагенти, финансови отчети и т.н.

По този начин, когато кандидатствате за заем, трябва внимателно да обмислите всички въпроси от въпросника, включително целта за предоставяне на средства. Идеалният и доста често срещан вариант е, когато е посочена истинската цел, която се възприема от банката като „разумна“. В противен случай просто трябва да мълчите за реалната нужда и да предпишете точно „идеалната“ цел, която уж е свързана с ежедневните нужди.

Източник: vsichki-krediti.com

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама