Каква татуировка да си изберете според това какво преживявате


Каква татуировка да си изберете според това какво преживявате
Снимка: iStock

Да имате татуировка, която ви напомня за борбите, през които преминавате вътрешно, може да бъде доста облекчаващо за вас. От една страна, тя показва на света какво се случва вътре във вас, а от друга страна може да привлечете хора, със сходно или същото психично състояние.

Точка и запетая

Тази татуировка напомня, че има надежда и любов за тези, които се борят с психично здраве, суицидни идеи, злоупотреба с наркотици/алкохол и самонараняване.

Молекулата серотонин

Някои хора избират да поставят този знак, защото това е напомняне за тях, че имат ниски нива на този хормон на щастие в телата си. Това е напомняне, че това не е тяхна вина и не е нещо, което те могат да контролират. Въпреки това, все още е управляемо.

Съдържателен цитат

Малко напомняне или поговорка - особено на място, което може да се види всеки ден - също може да бъде утешително. Намерете такъв, който ви говори или дори създайте свой собствен. Когато се появи безпокойство, просто го погледнете, за да повиши увереността ви.

Нещо сантиментално

Помислете за нещо, което ви прави щастливи и ви кара да си спомняте по-добри времена. Това може да бъде място или нещо, което някога ви е карало да се чувствате блажено. Татуирането на това и пътуването назад във времето, когато почувствате, че идва епизод, може да бъде успокояващо. Това няма да бъде заместител да отидете там, но спомените могат да помогнат за облекчаване на болката, която чувствате.

Силно животно

Татуировките са лични, така че вие трябва сами да изберете животното , което ви носи усещане за спокойствие. Например, един човек може да свърже пчелите със силни, решителни и противопоставящи се на шансовете, поради малките им крила и способността да носят 122 пъти собственото си тегло в прашец. Но за други пчелите могат да предизвикат стрес и тревожност.

Успокояваща дума

Нищо не е по-добро от обикновена, успокояваща дума, когато просто се нуждаете от бързо напомняне. Класиката включва думи като „дишай“, „спокойно“, „мир“ и други мантри за намаляване на тревожността .

Спокоен цвят

За още по-успокояващ ефект помислете за цвета на вашата татуировка. Цветовете могат да окажат влияние върху настроението ви и да намалят тревожността. Сините и лилавите са най-добри. Има много изследвания, базирани на това кои цветове са полезни, как и защо.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама