Какви хапчета е добре да приемате при възпалено гърло


Какви хапчета е добре да приемате при възпалено гърло
Снимка: Pixabay.com

Болките в гърлото могат не просто да причинят дискомфорт и трудности при преглъщане. Често инфекциите на горните дихателни пътища бързо се разпространяват в организма и стигат до белите дробове, а това е сериозна причина за развитие на бронхити и пневмонии. Затова още при първи симптоми на дращене, сухота, силни болки и зачервено гърло лекари препоръчват да започнете лечение с ангал хапчета. Те представляват таблетки за смучене с приятен плодов вкус, а основната им съставка хлорхексидинов хидрохлорид/лидокаинов хидрохлорид бързо облекчава симптомите и води до благоприятен за здравето ефект.

Запознайте се с листовката преди да приемете Ангал хапчета

Като всеки медикамент и Ангал е лечебно средство, което наред с положителния ефект може да предизвика сериозни алергии. Затова е задължително да се запознаете като пациент със състава на лекарството преди да го включите в лечебния си план. Имайте предвид, че предоставената информация е изключително важна и тя би ви гарантирала, че сте на път да приложите възможно най-правилното лечение за облекчаването на болките в гърлото.

Запознаването с листовката е свързано с:

  • Настъпване на евентуални нежелани реакции от лекарствения препарат;
  • Проява на непоносимост към някоя от съставките на медикамента;
  • Дозировка;
  • Време на прием и очаквани резултати.

Прилагането на Ангал хапчета се оказва решаващо за това да се осигури ефективно и качествено лечение, но само в случай, че следвате съветите на вашия лекар или фармацевт. Не използвайте, ако има риск за нежелани лекарствени реакции и потърсете помощ при възникването на такива.

Какво представляват хапчетата Ангал

Лекарство за локално действие, което успокоява устната лигавица и фаринкса. В аптечната мрежа се предлагат два основни варианта. Единият е с благоприятно действие за деца, а другия е предназначен за облекчаване на болките в гърлото при деца под 6 годишна възраст.

Действието, с което се характеризира препарата е насочено към:

  • Антисептичен ефект;
  • Обезболяващо действие;
  • Облекчаване на болките;
  • Успокояване на зачервяването;
  • Противовирусен ефект;
  • Овладяване на възпалението.

Съществен е приноса на Ангал по отношение на лечението на симптомите и фокусиране върху това да се предотврати разпространението на вирусите и бактериите в белите дробове. Както знаете те могат да причинят сериозни увреждания и да наложат антибиотично лечение или прием в лечебно заведение.

Кога се препоръчва използване на Антал хапчета

Няма как да твърдим, че става въпрос за вълшебното хапче, което веднага ще ви избави от болките в гърлото, посочват от MFUB.Edu. В зависимост от това какъв е причинителя на инфекцията е показателно, че трябва да бъдат предприети редица действия, които да доведат до бързо облекчаване на изявената симптоматика. Медикамента се препоръчва при:

  • Зачервено и възпалено гърло;
  • Афти;
  • Болезнено преглъщане дори при прием на течности;
  • Раздразнения в устната кухина;
  • Заболявания на фаринкса;
  • Повишаване на температурата в следствие на инфекцията.

Предимството на този продукт е това, че може да се приема от хора, които страдат от диабет, тъй като в състава му липсва захар. Освен това в изключително редки случай не се препоръчва като средство за лечение с други подходящи за болно гърло лекарства.

Дозировка

Хапчето за болно гърло се приема съобразно описанието в листовката или лечението, назначено от лекаря ви. Препоръчителните дози за деца са от 3 до максимум 5 таблетки дневно. За възрастни и деца над 12 години приема може да стигне до 10 таблетки предвид бързото облекчаване на симптомите.

Обикновено действието на медикамента започва до две минути след пълното разтваряне на таблетката в устата. За оптимален резултат използването, което се предписва е максимум 3-4 дни. Обикновено още на първия ден пациентите чувстват облекчение и симптоматиката отшумява. Ефективността е гарантирана в случай, че при първи симптоми започнете използването на Ангал хапчета по описаната по-горе схема съобразно вашата възраст и изразеност на заболяването.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама