Какви лаптопи са подходящи за инфлуенсъри


Какви лаптопи са подходящи за инфлуенсъри
Снимка: iStock

Все повече хора се подвизават в интернет пространството като инфлуенсъри. Това е работа в интернет, където имате своя аудитория в социалните мрежи. Тя ви следва и е активна в постовете ви. За целта се изисква наличие на лаптоп за сърфиране в интернет и обработка на снимки. Какъв ноутбук да изберете, ако сте напът да ставате блогър или влогър, и на какви параметри да обърнете внимание?

Лаптопи от Plasico

Какъв трябва да бъде лаптопът на инфлуенсъра

Работата на влогъра е да следи тенденциите в интернет и да публикува различни графични и видео постове, с които да ангажира аудиторията си и да бъде интересен, полезен и приятен на последователите си. Подобна нужда води до постоянното сърфиране в различни сайтове, присъствие в социалните мрежи, изтегляне, създаване на снимки и обработка на видео. Всичко това изисква и повишени ресурси от хардуерната част на лаптопа. Така всъщност производителните конфигурации вече станаха по-търсени от домашните решения.

Лаптопът на инфлуенсъра е нужно да бъде с достатъчно голям дисплей, тъй като размерът определя и комфорта на работа. Той трябва да изобразява добре цветовете при обработката, така че експертите препоръчват използването на IPS матрица. Дисплеят не бива също да е твърде голям особено ако се налага често пътуване. Различни тестове и проучвания са показали, че сред различните видове 15 инчовият формат е най-практичен.

Какъв хардуер е подходящ

Както споменахме, хардуерната част на лаптопа е важна за бързата и безпроблемна работа на инфлуенсъра и влогъра. Ето основните особености, на които да обърнете внимание при избора на конфигурация, според онлайн магазин Plasico:

  • голяма автономност – ако сте в чести пътувания и се налага да работите с часове на батерия, тя трябва да има достатъчен капацитет за осигуряване на поне 8 часа активно използване с едно презареждане;
  • оперативна памет (RAM) – това е електронната памет на машината и тя е необходима за стартирането и работата на множество програми едновременно. Минимумът от RAM за блогъра е 8GB;
  • хард диск (HDD) – ако се занимавате с обработката на големи видео файлове и филми, по-големият капацитет на хард диска е за предпочитане. От гледна точка на типа, най-разпространен днес е SSD;
  • процесор (CPU) – това е мозъкът на системата и колкото по-бърз е той, толкова за по-кратко време ще изпълнявате задачите си. Минимумът за инфлуенсъра е Intel Core i5 или i3 при ограничен бюджет.

Какво съветват още от Plasico

От онлайн магазина препоръчват да не се спирате на най-бюджетните и евтини решения, тъй като те обикновено са предназначени за домашна употреба и извършване на прости операции. За обработката на снимки и видео, за възпроизвеждане и сърфиране в интернет се изисква бързина от машината. При ограничен бюджет е възможна покупката на качествен лаптоп на изплащане, а следенето на промоциите ще ви помогне да направите най-изгодна покупка.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама