Какви са различните оферти, кодове за отстъпки и купони при онлайн пазаруването


Какви са различните оферти, кодове за отстъпки и купони при онлайн пазаруването
Снимка: ПР

Можете да избирате от различни отстъпки и оферти. Нека разгледаме някои от най-типичните:

- Отстъпка на базата на процент

- Спестявания на стойност в левове

- Безплатна доставка

- Безплатен подарък

- Автоматични намаления на цените

- Промоционални кодове

Отстъпка на базата на процент

Отстъпките, базирани на проценти, са един от често срещаните видове отстъпки. Те могат да включват по-ниски стимулиращи проценти, като 5% или 10% отстъпка, по-високи отстъпки, като 20% и 25%, за да се стимулират наистина продажбите, или значителни проценти, като 50%+, за да се ликвидират стоки, които са с изтекъл срок на годност или не се продават. Можете също така да свържете промоциите си с определена покупка, например "Купи два чифта маратонки, получи 50% отстъпка от всеки пуловер".

Намаляване на стойността в левове

Офертите със стойност в левове могат да бъдат представени като кредит. Поради това хората имат усещането, че губят пари, ако не ги използват. За да увеличите въздействието на едно такова намаление, комбинирайте го с изискване за минимална покупка, например "Похарчете 200 лева, получавате 20 лева отстъпка".

"Правилото на 100-те" е прост съвет, който трябва да запомните, когато избирате между процентна отстъпка или отстъпка с фиксирана сума за определен продукт. Използвайте процентна отстъпка, ако продуктът Ви струва по-малко от 100 лева. Ако е с по-висока цена, използвайте отстъпка с фиксирана сума. Най-високата възприемана стойност за Вашите клиенти ще бъде резултат от този психологически спусък.

Безплатна доставка

Една от основните причини за изоставяне на количката за пазаруване са разходите за доставка. Безплатната доставка е отличен начин да ги намалите и да увеличите конверсиите.

Увеличете средната стойност на продукта си, като комбинирате безплатната доставка с изискване за минимална покупка, което можете да направите чрез конфигуриране на настройката за доставка. За да увеличите стойността на офертата си, можете дори да съчетаете промоцията за безплатна доставка с други сезонни разпродажби, като например код за 20% отстъпка за абонатите на електронната поща.

Безплатен подарък

Предоставянето на клиентите на безплатен подарък с тяхната покупка е фантастичен начин да добавите стойност към тяхното преживяване. Той може да се използва и стратегически, за да се повиши средният размер на поръчката и/или да се отървете от инвентар, който не се продава. Когато използвате отстъпката, можете да зададете изискване за минимална покупка или изискване за обем, за да предложите безплатен подарък за поръчки над 200 лева, или след като клиентът купи 5 артикула.

Автоматично намаляване на цените

Всяка отговаряща на условията количка получава автоматични намаления, които клиентите могат да видят на страницата на количката, преди да преминат към касовата зона. Това е чудесен начин да проведете промоция за всички продукти, всички категории или за целия магазин, без да изисквате от клиентите си да въвеждат промоционален код. Като пропуснете кода, можете да ускорите проверките и да насърчите повече поръчки.

Освен това на клиентите не се налага да напускат касата, за да търсят код за отстъпка, или да Ви изпращат имейл, ако не могат да намерят изпратения от Вас код, когато отстъпката вече е приложена към количката им. Всичко това се изразява в по-безпроблемно преживяване за Вашите клиенти и може би в по-високи нива на конверсия за Вас.

Направете отстъпка, която е автоматична

Талони за отстъпка

При проверката на сайта клиентите Ви могат да използват конкретна оферта, като въведат fashion days promo code. Те са изпитан метод за предоставяне на отстъпки на правилните клиенти, независимо дали тази група е целият Ви списък с имейли или само определена подгрупа като нови абонати или лоялни клиенти.

Можете да проследявате успеха на маркетинговите си инициативи, като използвате кодове за купони. Може да е по-лесно да се види относителното въздействие върху продажбите, ако провеждате различни кампании под различни кодове за отстъпка.

Създаване на код за купон

Използвайте максимално своите отстъпки, купони и оферти. Отстъпките и офертите не са подходящи за всеки онлайн бизнес. Можете да използвате офертите, за да постигнете целите си, да насърчите лоялността на клиентите и да увеличите продажбите най-успешно, ако започнете с ясно поставена цел, солидна представа за марката и желание да експериментирате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


  • Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г....
    Кой има имен ден днес, 1 май, 2024 г.

    На днешния ден повод да почерпят имат Мая, Тамара, Еpмeнкo, Ермелина. Честит имен ден! Мая на гръцки: Μαία, е най-голямата от Плеядите, седемте дъщери на Атлас и Плейона в древногръцката митология. На 1 май честваме Света Тамара - царица Бурдухан. Пожелания за имен ден Честит имен ден! Честито...

  • Дневна нумерологична прогноза за 1...
    Дневна нумерологична прогноза за 1 май 2024

    Днес внимавайте с арогантността. Това е ден с вибрация 1, изпълнен с вашата естествена същност. Въпреки че със сигурност ще забележите повишен стремеж и решителност да постигнете целите си, те могат да достигнат точката на кипене, така да се каже. Вижте още: Месечен любовен хороскоп за май 2024 Бъдете...

  • Хороскоп за днес, 1 май 2024...
    Хороскоп за днес, 1 май 2024

    Научете какво ви очаква тази сряда, 1 май 2024, според зодията.  Овен Приятелствата идват и си отиват, Овни. Ретрограден Плутон във Водолей ви връща към корените ви. Това е важен момент да помирите миналото си и да пренесете нещата, които сте обичали в живота си, в настоящето. Прекарвайте време...

  • Таро карта за всяка зодия за 1 май 2024...
    Таро карта за всяка зодия за 1 май 2024

    Ето каква карта Таро е изтеглила съдбата на различните зодиакални знаци. Овен - Девет чаши Животът понякога може да бъде малко напрегнат, така че вместо да се чувствате тъжни, пуснете музика, която стопля сърцето ви. Свържете се с природата. Четете поезия или правете изкуство. Дръжте очите си...

  • Късметче за всяка зодия за 1 май 2024...
    Късметче за всяка зодия за 1 май 2024

    Вижте какво е късметчето ви за тази сряда, 1 май 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Неочакван подарък от близък човек ще ви зарадва. Телец Отдавна забравени чувства и хора ще напомнят за себе си. Близнаци Вярвайте в невидимото, защото съдбата има големи планове. Вижте още: Месечен...

  • Любовно пожелание за 1 май 2024 според...
    Любовно пожелание за 1 май 2024 според зодията

    Вижте какво е любовното ви пожелание според зодията за 1 май 2024.  Овен "Романтиката е блясъкът, който превръща прахта на сивото ежедневие в брокат." Елинор Глин Телец "Знаеш, че е любов, когато всичко, което искаш, е този човек да бъде щастлив, дори и да не си част от щастието му." Джулия...

виж всички виж всички
Реклама