Какво е летищен трансфер и как да се възползваме от него


Какво е летищен трансфер и как да се възползваме от него
Снимка: Skitterphoto / Pixabay

Много често ни се налага да пътуваме извън страната и да използваме самолетен превоз. В този случай обикновено се използва такси, което да ни придвижи до там. Но това винаги крие рискове. Най-големият е да не успеете да наемете кола в точния час и така да изтървете полета. В този случай пътуващите предпочитат да използват друга услуга, която е сходна със стандартния таксиметров превоз, но предлага повече удобство и сигурност. Става дума за така наречените трансфери, при които предварително заявена кола, ще ви очаква в предварително заявена дата и час, за да ви откара там, където е необходимо.

Ето кои са най-романтичните дестинации в света (СНИМКИ)

Какво представляват трансферите – особености и видове трансфери

Трансферът е услуга за посрещане на пътник на летището и доставката му в обратна посока. Често, срещу отделно заплащане, шофьорът не само ще може да ви отведе до определен хотел или летище, но и да ви покаже местни забележителности, магазини и да ви обясни къде се намира всичко.

Плащането за услугата трансфери пловдив до софия ви позволява да не се притеснявате за навременното пристигане на летището.

Видове трансфери

Преди да поръчате трансфер, трябва да изберете неговия тарифен план. В зависимост от броя на пътниците и нивото на обслужване има няколко вида трансфери.

• Групови

• Индивидуални

• VIP

Груповите пътувания са най-евтините. Най-често се предлага на туристи, пътуващи в чужбина на обиколки. Частният трансфер е по-удобен и по-скъп. Цената му зависи от комфортния клас на автомобила и списъка с предоставяни допълнителни услуги.

Услугата VIP осигурява луксозен автомобил и други приятни моменти, които ще трябва да бъдат доплатени. За пътник, който не е свикнал да си отказва нищо, този тип пътуване ще бъде най-добрият вариант.

Според обратната връзка с клиентите, най-големите предимства на трансферите до софия са:

• Среща с клиента от пристигащ полет.

• Шофьор с определен език.

• Столче за кола за детето.

• VIP обслужване.

• Универсален тип автомобил - в случай, когато е необходимо да се натовари голямо количество багаж в него.

Групов трансфер

Това е трансфер, организиран за няколко души. Той е най-добрият вариант за придвижване до летището - като качество и цена. Транспортът за този вид доставка на пътници до полета обикновено е лек автомобил или микробус.

Тъй като логистичните схеми могат да бъдат доста сложни, по пътя са възможни трансфери от един транспорт към друг.

За личен трансфер се избира отделен автомобил. Обикновено тази услуга струва по-малко от стандартното такси. Освен това, транспортните компании-превозвачи често провеждат промоции и задават специални оферти, които ви позволяват да спестите пари.

Междуградски такси трансфер – услугата, която набира голяма популярност

Предимствата на груповия трансфер включват ниска цена и комуникация с други пътници, които също се отправят към летището. Недостатъкът е, че трябва да изчакате, докато се съберат всички туристи.

Сред характеристиките на индивидуалния трансфер е и високото ниво на обслужване. Недостатъците включват по-висока цена в сравнение с груповия транспорт.

Цената на трансфера зависи и от броя на превозените пътници в един транспорт и класа на автомобила.

Цената на трансфера включва всички данъци и такси, пътни такси и всичко останало. Ако колата е резервирана за пътуване от летището, тогава цената включва и плащането в зоната за пристигане на самолета. Шофьорът изчаква клиента след кацането.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама