Какво ядат служителите в обедната в различните държави


Какво ядат служителите в обедната в различните държави
Снимка: iStock/Guliver

Обедната почивка се е превърнала в цял ритуал за повечето служители. Тя им позволява да поемат глътка въздух през напрегнатия работен ден, да дадат почивка на очите си от компютърния екран и - разбира се - да хапнат.

От компанията Viking, която доставя офис материали, са решили да направят любопитно проучване. Те са събрали данни от различни страни и са установили какво най-често обядват служителите. Ето и резултатите.

Австрия: шницел, салата, пресни картофи с масло. Австрийците предпочитат засищащата храна на обед, а предпочитаната от тях салата е зелената.

Бразилия: фейхоада, ориз, кокосова вода. Фейхоада е яхния от боб, месо и различни други съставки.

Китай: ястия, включващи месо, яйца и ориз, кнедли и хрупкави зеленчуци. Тази комбинация се продава в отделни кутии и служителите, които не си носят обяд от вкъщи (често срещан случай), си я купуват на път за работа.

Германия: наденички с картофи, ябълки, кафе. Там служителите нямат много дълги обедни почивки и предпочитат да ядат в офисите си.

Индия: ориз, къри с картофи и грах, чай. Служителите в големите градове получават обяда си, приготвен от роднините им вкъщи, по специални куриери.

Италия: паста с риба тон и домати, салата, еспресо. Разбира се, често се яде и пица.

Франция: сандвич с шунка, ябълков тарт, вода. Класически, но вкусен обяд.

Япония: супа с месо или морски дарове и нудли, яйца, лук. Там обедната почивка е само половин час, така че тежките и големи ястия са изключени.

Нидерландия: сандвич със сирене, плодове. В страната обожават сиренето и го хапват постоянно в различни комбинации.

Испания: тапас с месо или морски дарове, патати, крокети, хляб. Както знаем, там обедната почивка трае два или три часа и обикновено е последвана от кратка дрямка или сиеста.

Швеция: сладкиши, кафе. Освен обедната почивка, служителите в Швеция имат и две почивки от по 20 минути сутрин и следобед и именно през тях обичат да си хапват сладки и тестени неща.

Великобритания: сандвич с риба тон (на водещата снимка), картофена супа, шоколадово десертче. Обикновено след обеда се пие и кафе.

САЩ: пица пеперони, шоколадов сладолед, газирани напитки, различни десерти. Очаквано американските служители не щадят калориите в обеда си.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама