Какво не знаехте за кухненската мивка?


Какво не знаехте за кухненската мивка?
Снимка: Iwoman.bg

Обикновено не мислим за това, но мивката е един от най-важните елементи в една кухня. Не само осигурява място за миене на съдове, но може да се използва и като естетически елемент, който добавя характер към вашата кухня. Но когато се стигне до това, кухненската мивка е нещо повече, отколкото изглежда на пръв поглед. От материали и конфигурации до монтаж и поддръжка - има много неща, които може би не знаете. В тази статия ще разгледаме всички подробности, свързани с избора и поддръжката на мивки за кухня.

Колко вида кухненски мивки има?

Има четири основни вида кухненски мивки: вграждащи се, долни, предни и селскостопански.

-        Вграждащите се мивки са най-разпространеният тип мивки и се монтират лесно. Те се поставят в дупка в плота и имат корито, което седи отгоре на плота.

-        Подложните мивки се монтират под плота. Смятат се за по-стилни от вграждащите се мивки, защото нямат корито, която да стои върху плота.

В зависимост от нуждите си, може да намерите кухненски мивки с едно или две корита.

Как да изберем правилната кухненска мивка за вашия дом?

Когато става въпрос за избор на кухненска мивка, трябва да вземете предвид много фактори. Ето няколко неща, които трябва да имате предвид, когато избирате правилната кухненска мивка за вашия дом:

- Размерът на вашата кухня. Ще искате да сте сигурни, че избраната от вас мивка е с подходящия размер за вашата кухня.

-Видът мивка, която искате. На пазара има много различни видове мивки, така че не забравяйте да направите проучване, за да намерите тази, която най-добре отговаря на вашите нужди и предпочитания.

- Вашият бюджет. Уверете се, че сте определили бюджет, преди да започнете да пазарувате, за да не преразходите за новата мивка.

- Материалът, който искате. Кухненските мивки се изработват от различни материали, така че не забравяйте да изберете този, който най-добре отговаря на вашите нужди по отношение на издръжливост и стил.

Избор на смесител

Когато избирате смесител за кухня, трябва да имате предвид редица фактори. Те включват размер, материал и покритие. Също така трябва да имате предвид системата за водно налягане във вашия дом. Това ще определи типа смесител, от който се нуждаете.

Кухненските кранове обикновено са изработени от месинг. Въпреки това се използват редица други материали. Пластмасата и композитът са популярни. Мед и бронз са други опции.

Една от най-добрите характеристики на кухненския кран е дизайнът. Той може да бъде извит, квадратен или кръгъл. Важно е да изберете вариант, който да допълва стила на вашата мивка.

Заключение

Кухненската мивка е съществена част от всяка кухня. Има много стилове и размери, от които да избирате, а цената може да варира значително в зависимост от избраната марка и модел. Важно е да проучите кухненските мивки, преди да закупите такава, за да сте сигурни, че ще отговаря на вашите нужди сега и в бъдеще. При правилна грижа и поддръжка една качествена кухненска мивка трябва да издържи няколко години с минимални усилия.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама