Какво символизират цветята, които подаряваме за Цветница


Какво символизират цветята, които подаряваме за Цветница
Снимка: BILLA

Цветята в дома са не само красива декорация, но могат да имат и положителен ефект върху нашето настроение. Те могат да ни помогнат да се почувстваме по-спокойни, по-щастливи и по-освежени. Богатото разнообразие от букети и саксийни растения е един от акцентите в седмичната брошура на BILLA, по случай предстоящия празник Цветница. В следващите редове ще ви разкажем какво символизират цветята, как да ги запазим по-дълго и как да направим подарък на именниците на достъпна цена.

  • Лалетата са символ на пролетта и на новото начало. За да избягаме от ежедневната рутина и да се насладим на красотата на природата, можем да декорираме дома си или да зарадваме именник с красив букет от 15 лалета на цена от 7,99 лв.
  • Зюмбюлите се смятат за цветя на радостта и оптимизма. Те ни помагат да се насладим на живота и да обърнем внимание на малките неща, които ни правят щастливи. Като букет или като саксийно цвете, зюмбюлите също са предпочитан подарък за специален повод, заради неустоимия им аромат.
  • Лилиумите са елегантни цветя, за които се смята, че символизират всеотдайност, родителската любов и нежна красота. Белият лилиум се свързва с невинността и чистотата, докато жълтият символизира радостта.
  • Розите са всеизвестен символ на любовта и романтиката. Допълват красотата на всеки празник и по случай Цветница могат да бъдат открити в букет от 7 бр. само за 4,99 лв. В зависимост от цвета им, те означават различни неща - например, червените рози обикновено се свързват със страстта, докато розовите символизират нежност и приятелство.

За да запазим по-дълго красотата на букетите у дома, е важно да купуваме цветята, когато не са разтворили цветовете си докрай. Обрязват се долните краища на стъблата на 45 градуса, като това помага на цветята да попият повече вода. Тя се сменя на всеки два дни, за да се избегне развитието на бактерии и да се задържи водата свежа. Цветята се поставят на прохладно място, далеч от прекомерна топлина и директна слънчева светлина. Ако следвате тези препоръки, букетите могат да запазят своята свежест в период от седмица до един месец.

Освен, че цветята в дома носят красота и приятен аромат, някои изследвания показват, че гледането на зеленина и дейностите, свързани с грижа за растенията, като например поливане и подрязване на листата, може да намалят нивата на тревожност. Взаимодействието с природата има успокояващ ефект и може да ни помогне да се почувстваме по-спокойни и уравновесени.

Как да изберем най-подходящото саксийно растение:

  • Едни от най-популярните цветя, с които хората избират да декорират своя дом, са орхидеите. Те са символ на красота и изтънченост, могат да придадат на дома ни повече елегантност и да ни накарат да се почувстваме по-уверени.
  • За да засвидетелстваме привързаност, можем да подарим кампанулата. Тя се асоциира с любовта и смирението. Кампанулата може да допринесе за създаването на уютна и спокойна атмосфера в дома и тази седмица може да бъде намерена в магазините на BILLA само за 6,99 лв.
  • Някои цветя са известни също и със своите лечебни свойства, като например бегонията, която може да помогне за успокояване на ума и подобряване на настроението. Счита се, че каланхоето също може да има положителен ефект върху нашето психично и емоционално състояние. Растението е известно със своите ярки цветове и в момента можете да се сдобиете с него на атрактивната цена от 5,99 лв.

Събрахме и няколко лесни трика, които ще ви помогнат в грижата за саксийните растения:

  • Винаги поставяйте саксиите на място, където има достатъчно дневна светлина, но не ги излагайте на пряка слънчева светлина.
  • Поливайте ги редовно, почвата в саксията трябва да е винаги леко влажна на допир. Не прекалявайте с поливането, тъй като това може да доведе до изгниване на корените.
  • Отстранявайте редовно мъртвите листа и цветове на растенията, за да ги поддържате здрави и красиви.
  • Каланхоето и кампанулата се чувстват най-добре при стайна температура между 18 и 22 градуса. Не се поставят близо до източници на топлина, като например радиатори или климатици.
  • И не на последно място – гледайте цветята с внимание и любов, те ще усетят това.

При избора на най-подходящото растение, най-важно е да обърнем внимание не само на символиката, но и на предпочитанията и характера на човека, за когото е предназначено. Така че, разгледайте седмичната брошура на BILLA и изберете това, което носи желаното послание и усещане. Позволете на цветята да ви направят по-хармонични, по-ведри и по-спокойни и се наслаждавайте на всички ползи, които тяхното присъствие в дома ви несъмнено ще донесе.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички