Кои са 10-те стъпки на корейската рутина?


Кои са 10-те стъпки на корейската рутина?
Снимка: iStock/Guliver

Корейската козметична индустрия бележи голям ръст през последните години не само на местно ниво, но и в световен мащаб. Това се дължи на кожата на корейците, която се смята за еталон за поддържаност и красота. Нарича се още порцеланова. Тайната на постигането на тази безупречност се състои в грижата за лицето чрез извършване на корейска рутина в 10 стъпки. От онлайн аптека Galen.bg споделят кои са те.

Почистване

Тази стъпка от корейската рутина е една от най-важните, защото осигурява премахване на замърсяванията, които често се натрупват в порите, запушват ги и предизвикват кожни проблеми, включително и акне.

1. Почистващо олио за лице

Корейците използват почистващ продукт под формата на олио, което осигурява следните няколко функции:

  • премахва излишния себум, грим, наслоени прахови частици и други замърсявания от околната среда, които се натрупват върху епидермиса;
  • поради своя изчистен и щадящ състав, в повечето случаи включващ растителни екстракти, осигурява качествена грижа и почистване дори към най-нетолерантната кожа;
  • почиства порите и възпрепятства появата на пъпки, акне и черни точки.

Освен всички тези качества, почистващото олио за лице осигурява и дълбока хидратация, която е много важна част от корейската рутина.

корейска козметика

2. Измиващ гел за лице (water-based)

Предназначението му е да премахне бактериите и тяхното неблагоприятно въздействие, както и да възпрепятства появата на несъвършенства. Често тази козметика е комбинирана – действа матиращо върху мазната и не предизвиква изсушаване при сухата кожа.

3. Ексфолиант

Друга основна стъпка от корейската рутина за постигане на порцеланова кожа, включва премахването на мъртвите клетки. Това се постига чрез подходящ ексфолиант, който се нанася върху добре почистена и подсушена кожа, който стимулира клетъчното обновяване.

Подготовка на кожата

След щателното премахване на замърсяванията и мъртвите клетки е време най-повърхностния слой на епидермиса да бъде подготвен за следващите стъпки.

4. Тоник за лице

Този продукт е много важна част от корейската рутина, защото подпомага балансиране на pH-то, подхранва, успокоява, увлажнява и тонизира.

Подхранване

За да бъдат кожните клетки здрави, а вие да изглеждате добре, е важно да осигурите на лицето си козметика, имаща щадящ състав, която да подхранва в дълбочина с витамини и минерали, както и да поддържа влажността.

5. Есенция за лице

Тя е лека и концентрирана формула, която подхранва и хидратира. Тя се нанася след тоника и помага за повишаване на еластичността и подобряване на кожната текстура.

6. Серум или ампула

Те имат висока концентрация на активни съставки, чиято цел е да подхранят, да укрепят кожната бариера и да подпомогнат при премахване на несъвършенствата.

7. Шийт маска

Това е отлично средство за интензивна хидратация, подхранване, изглаждане и стягане.

8. Околоочен крем

Околоочният контур е деликатна зона, характеризираща се с най-тънка кожа, която лесно проявява умора и напредване на възрастта. Околоочният крем служи при хиперпигментация, бръчки, подпухване. Той има стягащ, регенериращ и анти-ейдж ефект.

Защита

Добре почистеното и подхранено лице има нужда от протекция, за да се запази в отлично състояние. Това е и последната част от рутината. Има множество външни фактори, които могат да повлияят неблагоприятно, като Слънцето и неговите лъчи, които изсушават и увреждат.

9. Хидратиращ крем

Овлажняващите кремове, представляващи неизменна част от корейската рутина, служат за трайно запазване на влагата, предпазват от изсушаване, раздразнение и дискомфорт и осигуряват мекота.

10. Слънцезащита

Специално разработена козметика, която притежава UV филтър срещу алфа и бета слънчеви лъчи, както и срещу свободните радикали.

От онлайн аптека Galen.bg напомнят, че спазвайки тези стъпки от корейската рутина, ще имате почистена, ексфолирана и дълбоко хидратирана кожа.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама