Lakrids by Bülow – датската безглутенова магия с лакриц вече и в България


Lakrids by Bülow – датската безглутенова магия с лакриц вече и в България
Снимка: Lakrids by Bülow

Датският бранд за гурме лакриц Lakrids by Bülow пристига в България в навечерието на Коледа. В бутика за лакрицови бонбони, който се намира в столичния ТЦ The Mall, ще откриете уникални по вкуса си сладки изкушения, сред които лакриц с млечен, бял, черен и дулсе де лече шоколад в комбинации с различни плодови и празнични аромати.

Шеметната история на Lakrids by Bülow всъщност е история за безмерната любов към вкуса на майсторски приготвения гурме лакриц. Основана в Дания от младия Йохан Бюлов през 2007 г., марката се слави с вискокачествените си сладкарски изделия в чиято основа е коренът от женско биле (Glycyrrhiza glabra или "сладък корен").

Тази специална естествена съставка на изделята на Lakrids by Bülow се радва на хилядолетна история, тъй като се използва от човечеството от повече от 5000 години. Твърди се, че още Александър Велики разпореждал войниците му да се хранят с корени от женско биле, когато били на поход, тъй като ободряващата билка е източник на енергия. Това се дължи на химичния състав на сладкия корен, който включва танини, гликозиди, аминокиселини, витамин C и захари, откъдето идват сладкият вкус и наименованието му. В естествената си среда той е 30-50 пъти по-сладък от обикновената захар. Затова и екстрактът от корен от женско биле Glycyrrhiza glabra се използва от години в сладкарството за приготвянето на лакриц.

 

Пионерът в сладкарската категория на гурме лакрица е именно Йохан Бюлов с неговите Lakrids by Bülow, чиято заветна мисия е да покани повече хора по света на обикнат лакрица. За да постигне уникалния вкус на сладък лакриц от Lakrids by Bülow, Бюлов използва пресован екстракт от сушени чрез пулверизиране корени от женско биле в комбинация с меласа, глюкоза, оризово брашно и анасоново масло. Всички изделия на марката се приготвят в уютната фабрика на Lakrids by Bülow в Копенхаген от майстори сладкари, които използват изцяло естествени и висококачествени продукти. Коренът от женско биле се добива в държави в Близкия Изток (Афганистан и Иран) и в Източна Европа (Казахстан и Грузия), а използваното за шоколада на Lakrids by Bülow какао е от специални райони в Западна Африка (в Кот д`Ивоар и Гана), където се отглежда най-доброто какао в целия свят. Около ядрото от лакриц на всеки бонбон Lakrids by Bülow се добавят 30 слоя шоколад от най-високо качество, като технологичното време за производство на бонбоните в една средна кутия A – лакриц с млечен шоколад е 6 дни.

По пътя към постигането на мисията си да кани света да заобича лакрица, Lakrids by Bülow вече разполага с над 25 обекта в Дания, Швеция, Финландия, Норвегия, Германия и ОАЕ, както и с 2000 ритейл партньори на 46 пазари по света. Lakrids by Bülow работи и с корпоративни клиенти като Emirates Airlines.

От появата си до днес Lakrids by Bülow продължава да радва многобройните си фенове с нови комбинации и наситени с емоции и вкусове преживявания чрез своите уникални изделия, в чиято основа е коренът от женско биле, а освен със специфичния си скандинавски вкус, всички продукти на Lakrids by Bülow могат да се похвалят с това, че са безглутенови, тъй като се приготвят с оризово брашно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама