Lavazza представя кафето си на изложението „FICO“


Lavazza представя кафето си на изложението „FICO“
Снимка: Lavazza

Lavazza, водеща марка кафе в Италия и света, представя кафето си на най-голямото изложение за хранително-вкусовата промишленост - „FICO Eataly World“. Идеята на инициативата е да разкрие на света висококачествените италиански храни и вина, като пресъздаде процесите за обработка на 100 000 квадратни метра.

На изложението „FICO“ (Fabbrica Italiana Contadina) Lavazza заема уникално пространство от 400 квадратни метра от сладкарската зона, в което всеки може да се докосне до цялата производствена верига на кафето – от растението до чашата, включително процеса на печене. С малката си занаятчийска фабрика за печене и с модерно поднесения разказ, Lavazza ще привлече вниманието на посетителите към историята на най-любимата гореща напитка в света – от получаването на суровината до производството, печенето и консумацията. Всъщност зоната за прясно изпечено кафе ще бъде посветена на изкуството на печенето и смесването – неповторимият италиански “патент“, който в исторически план е дело на основателя на компанията Луиджи Лаваца в далечната 1895 г. Подобно на първата бакалия на Лаваца на улица „Сан Томазо“ в Торино, това изложение ще покаже как специалната машина за печене преобразява най-висококачественото и най-свежото зелено кафе пред очите на клиентите. Само на „FICO“ ще се предлага специална смес от 100% арабика с кафе от Бразилия, Хондурас и Ел Салвадор, създадена специално за събитието от специалистите по смесване в компанията, и това далеч не е всичко.

Присъствието на Lavazza на изложението затвърждава дългото сътрудничество с Eataly, в чиито магазини по цял свят – от Милано до най-новия в Лос Анджелис, заведенията на Lavazza създават най-истинското усещане за италианско кафе.

„Много сме горди, че сме част от високото качество, предлагано на изложението „FICO Eataly World“, и че говорим за усещането от кафето на Lavazza, както и за историята на компанията” - споделя Глория Багдадли, директор на отдел „Маркетинг в търговията на дребно” към групата Lavazza. „Тъй като сме представители на кафето на най-голямото изложение за хранителни продукти в света, за нас то е неразривно свързано с темите за социалната етика и устойчивостта, които са в основата на защитата на качеството и зачитането на биоразнообразието”.

Концепцията и дизайна на изложбената зоната на Lavazza са създадени от групата NEO (Narrative Environments Operas) и отразяват някои стилистични особености на първия водещ магазин, отворен наскоро в Милано, като пресъздават някои от характерните му елементи. Изложбената зона на Lavazza представлява полукръгло кафене, в което се предлага пълният набор от традиционни продукти по рецепти от различни региони – кафе по торински, по падуански или по неаполитански, органичната смес Alteco и 100% арабика за еспресо Fresh Roasted и международните тенденции във филтърното кафе, представено чрез т.нар. „бавно кафе“ с четири метода на приготвяне, а именно „Chemex“, студено приготвяне, заливане с гореща вода и френска преса.

За да запознае посетителите с отделните етапи в производството на кафе, Lavazza има и образователна зона, в която чрез пет тотема се онагледява цялата производствена верига – от семето през растението до печенето и дегустацията.

Цялата трансформация на кафето от зелено кафе до пакетиран продукт може да се види в работилницата за печене, разделена на две зони – едната е производствената зона с машината за печене, а другата е оформена като магазин, в който може да се купят изпечени цели зърна или смляно кафе от специалната прясно изпечена смес „Fresh Roasted”. В крайна сметка никой не може по-добре от Lavazza да опише тайните на изкуството на печенето и смесването, което е революционно нововъведение на специалистите на компанията.

Историята за производствената верига на зеленото кафе продължава и в голямата централна зона, която, в кръг от екрани, на които се прожектират няколко синхронизирани клипа, запознава клиентите с вселената на Lavazza, чрез мултимедийна обиколка на 360 градуса из плантацията за кафе, която постепенно „изплува“ на стената и всъщност може да се активира от посетителите чрез голяма мелничка за кафе.

Освен тази зона с интерактивния разказ Lavazza ще присъства и в салона, заобиколен от много ефектни екрани за прожекции, които потапят клиентите в изживяването и показват методите за отглеждане на кафето и хората, които работят на плантациите за кафе по света.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама